Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Google μετατρέπει τα "έξυπνα" κινητά με Android σε αυτόματους μεταφραστές

 
Μιλήστε στο "έξυπνο" κινητό σας και αυτό θα αναλάβει στη συνέχεια να μεταφράσει αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο, τα λόγια σας στη γλώσσα του αλλοδαπού συνομιλητή σας. Το αντίστροφο θα συμβεί, όταν εκείνος θα αρχίσει να σας μιλάει, οπότε αμέσως μετά θα ακούσετε τα λόγια του μεταφρασμένα στη γλώσσα σας.
Την εντυπωσιακή -και ιδιαιτέρως χρήσιμη- δυνατότητα άρχισε να προσφέρει η Google στα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα (smartphones) που "τρέχουν" το δικό της λειτουργικό σύστημα Android, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για ένα πειραματικό λογισμικό, που θα βελτιωθεί στην πορεία του χρόνου και αποτελεί μετεξέλιξη της μεταφραστικής δυνατότητας (Google Translate), την οποία η εταιρία είχε προσθέσει στα κινητά Android πριν ένα χρόνο περίπου.

To νέο λογισμικό επιτρέπει στη συσκευή -αφού ο χρήστης πιέσει το πλήκτρο του μικροφώνου- να μεταφράζει "φωναχτά" τη συνομιλία δύο ανθρώπων. Προς το παρόν, το Google Translate μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μόνο μεταξύ αγγλικών και ισπανικών, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Βέβαια, διάφοροι παράγοντες, όπως η ιδιαίτερη χροιά των διαλέκτων, οι ποικίλοι θόρυβοι στο υπόβαθρο του περιβάλλοντος και η πολύ γρήγορη ομιλία κάποιου χρήστη, μπορεί να "μπερδέψουν" το λογισμικό, οπότε η μετάφραση να…απέχει από την πραγματικότητα.

Χρήστες από τουλάχιστον 150 χώρες ήδη χρησιμοποιούν την παλαιότερη δυνατότητα Translate των συσκευών Android, που υποστηρίζει 53 γλώσσες για μετάφραση κειμένου, καθώς επίσης αναγνώριση φωνής σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

πηγή : skai

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin