Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Facebook: «Φίλοι» με τους γονείς τους οι νέοι

Σχεδόν τα δύο τρίτα των αμερικανών εφήβων χαίρονται που έχουν φίλους τους γονείς τους στο...Facebook, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ομως το 16% των μαθητών απάντησαν ότι το να κάνουν φίλους τους γονείς τους ήταν προϋπόθεση για να μπουν στην ιστοσελίδα κοινωνικής διαδικτύωσης και το 38% απάντησαν ότι απλώς αγνόησαν τα αιτήματα φιλίας (friend requests) στο Facebook από τον πατέρα τους ή την μητέρα τους.
Η έρευνα έδειξε ότι το 65% των μαθητών, ηλικίας από 16 ως 18, «δεν κρύβονται και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο», εξήγησε η Κρίστεν Κάμπελ, διευθύντρια της εταιρίας Kaplan Test Prep, η οποία ειδικεύεται σε προγράμματα προετοιμασίας μαθητών για το πανεπιστήμιο και διενήργησε την έρευνα.


Ηλεκτρονική ανεξαρτητοποίηση

Για πολλούς νεαρούς αμερικανούς, το Facebook δίνει τη δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθούν, σύμφωνα με την Κάμπελ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς και τα παιδιά αποφασίζουν από κοινού να ακολουθήσουν διαφορετικές ζωές στο Facebook.

Ακόμη κι αν κάποιοι έφηβοι αγνοήσουν το αίτημα φιλίας των γονιών τους στο Facebook, το 82% απαντούν ότι οι γονείς τους είναι είτε «πολύ αναμεμειγμένοι», είτε «κάπως αναμεμειγμένοι» στην ακαδημαϊκή τους ζωή.

Η Κάμπελ περιέγραψε το Facebook ως έναν φυσικό τρόπο διασύνδεσης μίας γενιάς που έχει γαλουχηθεί με το Ιντερνετ.

«Αυτή είναι μία γενιά που επικοινωνεί ηλεκτρονικά και τώρα οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοιχτοί με νέους τρόπους», σχολιάζει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin