Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δύσκολοι καιροί για θεριακλήδες

 
Λέμε πως το κάπνισμα έχει καταντήσει ποινικά κολάσιμη πράξη, και πως οι καπνιστές διώκονται σαν παράνομοι ντεσπεράντος στην Ελλάδα, και διαμαρτυρόμαστε εντόνως, αλλά μάλλον υπερβάλλουμε. Υπάρχουν και χειρότερα. Πάρα πολύ χειρότερα. Και δεν μιλάμε για κάποια συντεταγμένα Δυτικά κράτη, όπου η έννοια της πολιτικής ορθότητας κυριαρχεί εδώ και χρόνια, και όπου το πέταγμα τσίχλας στο δρόμο μπορεί να σου στοιχίσει μια περιουσία σε πρόστιμα. Δεν μιλάμε δηλαδή για την Αυστραλία, ή την Ελβετία, κλπ. Μιλάμε για το Μπουτάν.
Όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι θεριακλής, και να ζεις στο Μπουτάν. Στη προσπάθεια που κάνει για να γίνει το πρώτο «ελεύθερο καπνού» κράτος του κόσμου, η βουδιστική αυτή χώρα επιτρέπει πλέον ακόμη και τις αστυνομικές εφόδους στις κατοικίες των πολιτών της, προκειμένου να συλλαμβάνονται οι αμετανόητοι «εγκληματίες» καπνιστές, οι οποίοι αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνων!

Το Μπουτάν απαγόρευσε τη πώληση καπνού, τσιγάρων, κλπ. από το 2005, όμως υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο λαθρεμπορίου που εισάγει τσιγάρα από την Ινδία, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται κρυφά σε διάφορα μικρομάγαζα και πάγκους. Όλα αυτά όμως θα σταματήσουν για τα καλά, αφού η κυβέρνηση έχει αγριέψει. Πέραν των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων τους, εξόπλισε τις διωκτικές αρχές ακόμη και με ειδικά σκυλιά sniffers, εκπαιδευμένα για να εντοπίζουν το ταμπάκο.

Το κάπνισμα σε ιδιωτικούς χώρους παραμένει νόμιμο, όμως οι δηλωμένοι καπνιστές δικαιούνται μόλις 200 τσιγάρα το μήνα, τα οποία πρέπει να εισάγουν μέσω επίσημων διαδικασιών. Στο εξής, η αστυνομία θα μπορεί να εισβάλει σε σπίτια υπόπτων, και αν εντοπίσει κάποιον να καπνίζει ή να έχει στη κατοχή του προϊόντα καπνού, αυτός θα πρέπει να παρουσιάζει επίσημο αποδεικτικό έγγραφο του τελωνείου, που να αποδεικνύει τη νόμιμη εισαγωγή τους.

Οι έφοδοι της αστυνομίας έχουν ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η παράνομη διακίνηση τσιγάρων. Και όπως λέγεται, η διακίνηση αυτή μπορεί και να διακοπεί οριστικά, μόλις ριχτούν στη μάχη και τα ειδικά σκυλιά, που ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης.

πηγή : antinews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin