Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μικροτσίπ στα... δέντρα του Αμαζονίου!


Την τοποθέτηση μικροτσίπ στα δέντρα του Αμαζονίου αποφάσισαν οι ειδικοί προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα της υλοτομίας που πραγματοποιείται στην περιοχή. 
Τα μικροτσίπ νέου τύπου θα τοποθετούνται στη βάση των δέντρων και σε αυτά θα περιέχονται βασικές πληροφορίες που θα αφορούν τη θέση και το μέγεθος του δέντρου καθώς και την ταυτότητα του υλοτόμου. Με τον τρόπο αυτόν, τονίζουν οι επιστήμονες, ακόμη και οι ιδιοκτήτες γης σε προστατευόμενες περιοχές θα μπορούν να διαβεβαιώνουν τους αγοραστές ξύλου, ότι αυτό δεν αποτελεί προϊόν παράνομης υλοτομίας αλλά της ελεγχόμενης και μελετημένης αραίωσης των δέντρων σε συγκεκριμένα σημεία του δάσους. 

Το πρόγραμμα προστασίας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου συντονίζεται από το Αcao Verde ή αλλιώς ινστιτούτο Πράσινης Δράσης με έδρα τη Βραζιλία. Αν και για την ώρα μοιάζει να καλύπτει μια σχετικά μικρή έκταση, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, καθώς παρόμοιες έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε δάση της Νιγηρίας και της Βολιβίας. 

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin