Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης παρουσιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011) στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και θα πραγματοποιείται από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2011.


Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική» θέτει ως στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές καίριους σταθμούς στην εξέλιξη της ζωγραφικής τέχνης, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Μέσα από εποπτικό υλικό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο μεγάλο ταξίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνάρτηση με τον ιστορικο-κοινωνικό περίγυρο. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από τις μη-νατουραλιστικές μορφές που θα παρατηρήσουν οι μαθητές στις εικόνες της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου, θα διανύσουμε μέσα από παρατήρηση και με εποπτικό υλικό, μια πορεία αιώνων με τελικό σταθμό την νέο-εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Νίκου Βισκαδουράκη.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την κυρία Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. 

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά: (13.00΄-14.30΄, στα τηλέφωνα 2810-283219 και 2810-288708) για να ορίσουν το χρόνο της επίσκεψής τους. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα προγράμματα είναι σκόπιμο η συνεννόηση αυτή να γίνεται εγκαίρως

Πηγή : anatolh

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin