Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Έρχεται η τρόϊκα για την τέταρτη δόση

 
Στην Αθήνα έρχονται τη Δευτέρα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στις αρχές Μαρτίου.

Οι ελεγκτές θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, στα κλειστά επαγγέλματα, τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, και τα οικονομικά στο χώρο της υγείας.

Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις»

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει περαιτέρω αυξήσεις, όπως του ΦΠΑ, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα έφερνε πολύ περισσότερες επιπλέον εισπράξεις, δίνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή έγκυρη εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» (έκδοση Σαββατοκύριακου), ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας συγχρόνως ότι θα υπάρξει σκληρότερη στάση για να εμποδιστεί η φοροδιαφυγή.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα πέρασε έναν μακρύ και άγριο δρόμο, μείωσε μέσα σε έναν χρόνο το έλλειμμα κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν ή έχουν ήδη υλοποιηθεί, και έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας, ενώ τώρα το μέλημα είναι να διατηρηθεί αυτή η βάση.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναγοράς κρατικών ομολόγων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει πως πρόκειται για πρόταση που βρίσκεται επί τάπητος, δεν προέρχεται από την Ελλάδα και δεν υπάρχει επίσημα σχετική συζήτηση, αλλά συζητείται ως ιδέα, όπως και άλλες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin