Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Αθηναία “Μυρτίς” στην Θεσσαλονίκη

 
Η «Μυρτίς», η 11χρονη Αθηναία κόρη, θα βρεθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους Θεσσαλονικείς από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.


Η κόρη, που έχει ηλικία 2.500 ετών, εκτός από το ταξίδι στο χρόνο που έκανε με τη βοήθεια της επιστήμης, συνεχίζει το ταξίδι της στο χώρο. Μεταφέρθηκε από την Αθήνα (Μουσείο Ακρόπολης - Μουσείο Γουλανδρή και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) στη Θεσσαλονίκη (Αρχαιολογικό Μουσείο) στην έκθεση «Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», η οποία θα διαρκέσει έως τα μέσα Μαρτίου. Κεντρικό έκθεμα είναι το αναπλασμένο πρόσωπο της ανώνυμης 11χρονης Αθηναίας, που υπήρξε και αυτή, όπως και ο μέγας Περικλής, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του τυφοειδούς πυρετού του 430 π.Χ.

Το σύνολο του αρχαιολογικού αλλά και επιστημονικού υλικού και των πληροφοριών εκτίθενται στον υπόγειο χώρο του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με μια προσθήκη: Ένα χρυσό στεφάνι διακοσμημένο με φύλλα μυρτιάς (του 4ου π.Χ αιώνα που αποκαλύφθηκε στο Δερβένι) καθώς και δεκάδες πήλινα κτερίσματα από τάφους παιδιών (μικρά πήλινα και εγχάρακτα πουλιά, ζωάκια κ.ά.) της Μακεδονίας βγήκαν από τις αποθήκες του μουσείου, συνεκτίθενται και συντροφεύουν την 11χρονη Μύρτιδα στο πρώτο της εκτός Αθηνών ταξίδι.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, όπου θα εκτεθεί στο αρχαιολογικό μουσείο της Ποντγκόριτσα.

πηγή : newsbomb

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin