Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μουσείο Πόλεως Αθηνών : Ελληνική ιστορία και πολιτισμός σε μετανάστες από τις 18/1

Σεμινάρια για μετανάστες οργανώνει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα σεμινάρια έχουν στόχο την επιμόρφωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων, οι οποίες ζουν υπό κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες που οδηγούν συχνά σε εκπαιδευτικό αποκλεισμό, και θα επικεντρωθούν στις θεματικές ενότητες της ιστορίας και της ιστορίας της τέχνης. Οι συγκεκριμένες θεματικές επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλες για να συνεισφέρουν στην ομαλή ένταξη των ομάδων αυτών στην κοινωνία και στην αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού ως κατεξοχήν οχημάτων προσέγγισης και αλληλοκατανόησης των λαών.

Τα μαθήματα ιστορίας και τέχνης θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Μουσείου από ειδικευμένους επιστήμονες τρεις φορές την εβδομάδα, επί τρεις απογευματινές ώρες την κάθε φορά. Το πρόγραμμα διδασκαλίας προβλέπει την οργάνωση ευέλικτων ομάδων 10-15 ατόμων, ενώ θα περιλαμβάνει τα στοιχεία εκείνα της ιστορίας και της τέχνης της Ελλάδος, τα οποία από τη μια πλευρά παρουσιάζουν συνάφεια με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εκπαιδευόμενοι, ενώ από την άλλη έχουν επηρεάσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τα σεμινάρια με τίτλο «Ελληνική Ιστορία & Πολιτισμός» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Ελλάδα – Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας” του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 17.00
Στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία,
Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
Τηλέφωνο 210-3231397

πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin