Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon «Λάθος μας το πρωτοσέλιδο του Focus» λέει ο Γερμανός διευθυντής της Bild


«Λάθος μας το πρωτοσέλιδο του Focus» λέει ο Γερμανός διευθυντής της Bild
«Ξεπεράσαμε τα όρια στην προσπάθεια μας να σχολιάσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να σατιρίσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό» παραδέχθηκε χθες ο Νίκολαους Μπλόμε διευθυντής της γερμανικής Bild αναφερόμενος στην πρωτοσέλιδη εικονογράφηση με «πρωταγωνίστρια» την Αφροδίτη της Μήλου.
Κατά τη χθεσινή του ομιλία σε δημόσια συζήτηση με θέμα τα ΜΜΕ και την κρίση που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και την Γερμανική Πρεσβεία, ο επικεφαλής της Bild αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που οδήγησαν τον γερμανικό Τύπο να «επιτεθεί» στην Ελλάδα.
«Η ελληνική κρίση σύντομα έγινε και εγχώριο πρόβλημα της Γερμανίας και των φορολογουμένων της. Αυτή η μετατροπή ενός διεθνούς ζητήματος σε γερμανικό εξηγεί και την...
ένταση που αποτυπώθηκε στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου» αναφέρει ο ίδιος. «Μέχρι να ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα δεν ξέραμε τίποτα για τη χώρα σας και αρχίσαμε να μαθαίνουμε το τι ακριβώς συμβαίνει αντιγράφοντας άρθρα από ελληνικές εφημερίδες» συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε και ο Όλε Φούνκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο οποίος υποστήριξε την  εμπλοκή της χώρας του στην πολιτική ευρωπαϊκών χωρών όταν αυτές επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της. «Θα ήταν αδύνατο να κρατήσουμε παθητική στάση ειδικά όταν η κακή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας από χώρες όπως η Ελλάδα είναι η αιτία που μας οδήγησε ως εδώ» ανέφερε ο ίδιος.
 
πηγή : http://efenpress.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin