Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κόκκινη κάρτα από Σλοβάκους σε Ελλάδα και Πορτογαλία


Η έξοδος της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη θα είναι προς το συμφέρον τους υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ivan Miklos. Η δήλωση αυτή ήταν που εξώθησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να καλέσει τους ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί.


Σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα "Hospodarske Noviny", ο Ivan Miklos επισήμανε πως οι οικονομίες των δύο χωρών είναι ακατάλληλες για το ενιαίο σύστημα της Ευρωζώνης. Εκτίμησε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κάνει επαρκή πρόοδο στο σχηματισμό και την επιβολή κανόνων που θα αποτρέψουν μελλοντικά νέες δημοσιονομικές κρίσεις.
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών έκανε ωστόσο λόγο για μια μακροπρόθεσμη εξέλιξη, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, βάσει του οποίου οι ιδιώτες επενδυτές θα επωμίζονται μέρος του κόστους ενδεχόμενης κρατικής χρεοκοπίας από το 2013, δεν είναι επαρκές.

Σε απάντηση των δηλώσεων του Miklos, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην εφημερίδα "De Morgen" του Βελγίου, επισήμανε ότι η κακοφωνία των μηνυμάτων απειλεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης την κρίση χρέους.

"Είναι όντως πρόβλημα το γεγονός ότι ακούμε τόσο πολλές απόψεις κατά τη διάρκεια της κρίσης. Απευθύνω έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί. Αφήστε τα σχόλια για τους σχολιαστές και αντιληφθείτε ότι οι χρηματογορές ακούνε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η γερμανική Deutsche Bank προχώρησε στη δημοσιοποίηση έκθεσης που απέχει από την «επίσημη γερμανική θέση» της κυβέρνησης Μέρκελ, όπου γίνεται λόγος για αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου και για πιθανή αναδιάρθρωση των χρεών Ελλάδας και πιθανότατα Ιρλανδίας, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι σύντομα η Πορτογαλία θα καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin