Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η «Μύρτις» έρχεται Θεσσαλονίκη

 


Το 11χρονο κορίτσι της αρχαίας Αθήνας, το πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε χάρη στην τεχνολογία, είναι το αντικείμενο της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 14 Ιανουαρίου στο ΑΜΘ.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Μύρτις συνεχίζει το ταξίδι της εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μύρτις δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Ετσι ονόμασαν οι αρχαιολόγοι το 11χρονο κορίτσι της αρχαιότητας, που έζησε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., το «χρυσό αιώνα» του Περικλή, και ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ. Η έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» παρουσιάζει ένα σημαντικό διεπιστημονικό επίτευγμα, την ανάπλαση του προσώπου της μικρής προγόνου μας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την εν λόγω έκθεση από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2011. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη I. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

πηγή : agelioforos

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin