Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Χιλιάδες οι χαμένες θέσεις εργασίας από τα «λουκέτα» στη Θεσ/νικη

 


Σε περίπου 1.000 υπολογίζονται τα καταστήματα, που «κατέβασαν ρολά» μόνο τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη.
Ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 30% στους επόμενους μήνες, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2011 θα είναι χειρότερο από το 2010, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 θα είναι «καταστροφικό», αφού ήδη ακούγονται φήμες για επικείμενα λουκέτα σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, η κίνηση στην αγορά είναι ήδη μειωμένη κατά 45% - 60% στη φετινή γιορτινή περίοδο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα οργανωμένα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας, όπου σημειώνεται "καθίζηση κατά 30% - 60% για την περίοδο των εορτών".

Για τη βελτίωση της κατάστασης απαιτείται, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, ενίχυση της ρευστότητας στην αγορά από την Πολιτεία, άνοιγμα του ΕΣΠΑ, μέτρα για πιο ευέλικτο τραπεζικό σύστημα και πιο χαμηλή φορολογία.

Πάντως, οι εγγραφές επιχειρήσεων στα μητρώα του ΕΕΘ μέχρι τις 20/12 υπερτερούσαν των διαγραφών (4.702 εγγραφές, έναντι 4.433 διαγραφών). Ωστόσο, αν και υπολείπονται των εγγραφών, οι διαγραφές του εν λόγω διαστήματος ήταν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν ανέλθει σε 3.948.

Στο μεταξύ, ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΕΕΘ.

πηγή : skai.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin