Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κυβερνο-φύλακες στη Γερμανία!

 
Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, περίπου 1.600 επιθέσεις εντοπίστηκαν, σε σύγκριση με τις 900 για το σύνολο του έτους 2009.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα κέντρο άμυνας κατά των επιθέσεων στα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της, οι οποίες γίνονται κυρίως από την Κίνα, και έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο από το 2010.




"Υπήρξε μια σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών της γερμανικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Στέφαν Πάρις σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Γερμανία είναι μια χώρα υψηλής τεχνολογίας με εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία, και επομένως είναι λογικό κάποιοι να επιδιώκουν να αποκτήσουν τις γνώσεις της (...) η Κίνα διαδραματίζει εδώ ένα σημαντικό ρόλο", δήλωσε ο Πάρις.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, περίπου 1.600 επιθέσεις εντοπίστηκαν, σε σύγκριση με τις 900 για το σύνολο του έτους 2009, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος για τον οποίο αρκετές επιθέσεις πιθανώς να μην έχουν ανακαλυφθεί.



Ένα νέο "Εθνικό Κέντρο Ηλεκτρονικής Άμυνας" θα δημιουργηθεί το επόμενο έτος με τη βοήθεια των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών BND, και με τη βοήθεια των ιδιωτικών εταιρειών", εξήγησε ο Πάρις. 

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επίσης ένα κέντρο ηλεκτρονικής άμυνας, και οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν σε σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο να καταστήσουν την ηλεκτρονική άμυνα μία από τις προτεραιότητες της Συμμαχίας.


πηγή : onalert.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin