Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Επανέρχεται ο ιός της γρίπης


Ανακάμπτει στο βόρειο ημισφαίριο η γρίπη Α (Η1Ν1), που σήμανε πέρυσι συναγερμό στις υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδίδεται στην σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε χθες 1.172 κρούσματα και 56 θανάτους από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η Βρετανία 27 νεκρούς, εκ των οποίων οι 10 την τελευταία εβδομάδα και οι 9 ήταν παιδιά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που είχε κηρύξει την έναρξη της πανδημίας τον Ιούνιο του 2009 και τη λήξη της το φετινό Αύγουστο, συνολικά 18.450 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ίωση.
Αύξηση της δραστηριότητας της γρίπης αναμένεται κατά τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας, με το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)2009 να ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή νόσηση, κυρίως στα άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Στοιχεία
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου, μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που κατεγράφησαν πέρυσι, ενώ από τα 33 κλινικά δείγματα που έχουν αποσταλεί στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης ένα μόνο ήταν θετικό για τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η3Ν2).

Πηγή: imerisia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin