Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η έλλειψη ερωτικής επιθυµίας είναι ...στο µυαλό µας

 http://trelogaidouri.blogspot.com/
Τα τελευταία χρόνια ο όρος «διαταραχή µειωµένης σεξουαλικής επιθυµίας» στις γυναίκες φαίνεται πως γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτός από την επιστηµονική κοινότητα.

Παρ’ όλα αυτά, ο όρος συχνά αµφισβητείται, καθώς οι αιτίες για τη µειωµένη σεξουαλική επιθυµία αποδίδονται σε σειρά παραγόντων, κυρίως ψυχολογικών και συναισθηµατικών αλλά και σωµατικών. Πρόσφατη όµως έρευνα από το Wayne State University στο Ντιτρόιτ εντοπίζει τα αίτια της διαταραχής σε παθολογικό πρόβληµα.

Οι ερευνητές συνέκριναν την ανταπόκριση του εγκεφάλου σε ερωτικές σκηνές µεταξύ 19 γυναικών που είχαν διαγνωστεί µε µειωµένη ερωτική επιθυµία και άλλων 7 γυναικών χωρίς καµία διαταραχή στην ερωτική τους επιθυµία.

Στις 7 γυναίκες που δεν είχαν καµία ερωτική διαταραχή στην επιθυµία διαπιστώθηκε αυξηµένη κινητικότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που εµπλέκεται στη διαδικασία των συναισθηµάτων, ενώ στις 19 συµµετέχουσες µε διαταραχή δεν σηµειώθηκε καµία κινητικότητα.

Τα αποτελέσµατα έρευνας αµφισβητούνται από πολλούς ειδικούς σεξολόγους, που θεωρούν πως χρειάζονται περαιτέρω µελέτες για να διασφαλιστεί πως οι διαφορές που σηµειώθηκαν συνδέονταν µε τη σεξουαλική λειτουργία και όχι µε άλλα προβλήµατα, όπως η κατάθλιψη, που επηρεάζει τη σεξουαλικότητα και οδηγεί σε σεξουαλικά προβλήµατα.


πηγή : trelogaidouri 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin