Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Τέλος για τους υπολογιστές Hewlett Packard

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

H Hewlett Packard αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του λειτουργικού WebOS, ανακοινώνοντας παράλληλα την παύση του TouchPad.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία θα εξερευνηθούν τρόποι προκειμένου να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση του webOS, πράγμα που δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η HP θα δίνει με άδεια το webOS σε τρίτους κατασκευαστές (όπως κάνει η Mirosoft με τα WP7 και η Google με το Android δωρεάν) και δεν θα κατασκευάζει το δικό της hardware.

Οι πληροφορίες θέλουν την HP να σκέφτεται να ξεφορτωθεί εντελώς το Personal Systems Group (PSG), τον τομέα που φτιάχνει τα HP PC και τις άλλες ψηφιακές συσκευές που πουλάει η HP όπως DVD drives, τηλεοράσεις κλπ.

Παράλληλα, η HP σκοπεύει να αποκτήσει τη βρετανική εταιρία επιχειρηματικού λογισμικού Autonomy αντί 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχωρώντας έτσι σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην 72χρονη ιστορία της.

Η ΗΡ εξετάζει την πιθανότητα να πoυλήσει έως το τέλος του 2012 την μονάδα προσωπικών συστημάτων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή προσωπικών Η/Υ, ενώ έως τον Οκτώβριο θα έχει σταματήσει την παραγωγή συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα webOS, όπως ταμπλέτες και smartphones.

Η ΗΡ, εκτός από λογισμικό, θα συνεχίσει να πουλά μόνο σε εταιρίες εξοπλισμό υπολογιστών (όπως servers), καθώς αυτά τα μηχανήματα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τους υπολογιστές για τους απλούς καταναλωτές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin