Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος: Οι υποστηρικτές του Wikileaks "έριξαν" το site της Mastercard!- Ονομάζεται "Επιχείρηση Εκδίκηση". 'Ολο το Διαδίκτυο στο πλευρό του Mr. Wikileaks
- Υποστηρικτές του ιδρυτή του Wikileaks επιτίθενται σε όσες επιχειρήσεις διέκοψαν μαζί του
- Πρώτος στόχος μια ελβετική τράπεζα - "Κάτω" το site της MASTERCARD!
Την έχουν ονομάσει "Επιχείρηση Εκδίκηση". Εχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημέρωνουν για την κάθε τους κίνηση.

Πριν από λίγο αναρτήθηκε το εξής: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι το : www.mastercard.com είναι "κάτω" και είναι επιβεβαιωμένο!"

Οι διαδικτυακοί υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ και του Wikileaks φαίνεται οτι παίρνουν με τον δικό τους τρόπο την εκδίκησή τους.

Ονομάζονται "Ανώνυμοι" και ζητούν και από άλλους να βοηθήσουν στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον οποιουδήποτε εχθρού του Ασάνζ.

Η ομάδα αυτή έχει ήδη χτυπήσει διαδικτυακά την ελβετική τράπεζα PostFinance κι αυτό γιατί "πάγωσε" όλες τις δωρεές που γίνονταν στο Wikileaks.

Επόμενος στόχος είναι άλλος ένας κολοσσός του διαδικτύου μέσω του οποίου γίνονται από τις πιο ασφαλείς συναλλαγές το PayPal.

Και η συγκεκριμένη εταιρεία χθες ανακοίνωσε οτι παγώνει όλες τις δωρεές προς το Wikileaks.

Το σύνθημα για την Mastercad ήταν το εξής και αναρτήθηκε στο Twitter στις 6/12: "Στόχος: www.paypal.com. Αρχίστε να πυροβολείτε με τα "λειζερ" σας!"

Οι "Ανώνυμοι" είναι διαδικτυακοί ακτιβιστές, οι επιθέσεις δεν τους αποφέρουν κανένα κέρδος, αλλά είναι τις περισσότερες φορές μια επίδειξη δύναμης σε άδικες πρακτικές εταιρειών, κυβερνήσεων αλλά και τις δικαιοσύνης. Μήπως έχουν δίκιο εκείνοι που λένε οτι η επόμενη επανάσταση θα ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη, από το διαδίκτυο; 


http://www.newsit.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin