Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Εργοδότης...με περίοδο...

 
Ενα αφεντικό στη Νορβηγία έδωσε εντολή σ’ όλες τις γυναίκες υπαλλήλους να φοράνε κόκκινα βραχιόλια όταν έχουν περίοδο, ώστε να δικαιολογούν το γεγονός ότι επισκέπτονται συχνότερα την τουαλέτα.

Το εξοργιστικό αίτηµα αποκαλύπτεται σε έκθεση του εργατικού συνδικάτου Parat για τους «τυραννικούς» κανονισµούς διαφόρων νορβηγικών εταιρειών που διέπουν τις επισκέψεις στην τουαλέτα.

Στην ίδια έκθεση διαπιστώνεται ότι το 66% των διευθυντών βάζει τους εργαζόµενους να του ζητούν µια ηλεκτρονική κάρτα-κλειδί για να χρησιµοποιήσουν την τουαλέτα, ώστε να µπορεί να παρακολουθεί τα διαλείµµατα των υπαλλήλων του. Στη µία από τις τρεις νορβηγικές εταιρείες, η πρόσβαση στην τουαλέτα ελέγχεται µε βιντεοκάµερα, ενώ άλλες εταιρείες βάζουν τους εργαζόµενους να υπογράφουν ένα… «βιβλίο επισκεπτών» της τουαλέτας.

Το βραχιόλι της ντροπής
«Οµως η πιο ακραία ενέργεια είναι αυτή ενός διευθυντή ο οποίος έβαλε τις γυναίκες που έχουν περίοδο να φοράνε ένα κόκκινο βραχιόλι, ώστε να δικαιολογούν τις συχνότερες επισκέψεις τους στην τουαλέτα», αναφέρεται στην έκθεση του συνδικάτου Parat. «Πολύ δικαιολογηµένα οι γυναίκες αισθάνονται ταπεινωµένες που αναγκάζονται να φορούν µια τέτοια “ταµπέλα”, µε αποτέλεσµα όλοι οι συνάδελφοί τους να γνωρίζουν πολύ προσωπικές λεπτοµέρειες της ιδιωτικής ζωής τους».

«Πιστεύατε πως το αφεντικό σας ήταν φρικτό; Καλά, αποκλείεται να ξεπερνάει αυτόν τον Νορβηγό», έγραψε για την είδηση ο ιστότοπος Opposing Views.

«Μερικά αφεντικά στη Νορβηγία είναι τρελά», σύµφωνα µε τον ιστότοπο Gawker. «Αυτές είναι ακραίες περιπτώσεις παρακολούθησης του χώρου εργασίας, όµως είναι πραγµατικές», σχολίασε ο νορβηγός «συνήγορος του καταναλωτή» Μπγιορν Ερικ Τον. «Κανονισµοί τουαλέτας που συνδέονται µε τον κύκλο των γυναικών παραβιάζουν σαφώς την ιδιωτική ζωή και είναι πολύ προσβλητικοί».

ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin