Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

PostHeaderIcon Πιο επιθετικό το Αλτσχάιμερ όταν εμφανίζεται νωρίς



Όσο πιο νωρίς στη ζωή του κανείς εμφανίσει Αλτσχάιμερ, τόσο πιο επιθετικά η ασθένεια θα εξελιχθεί. Η εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου είναι πιο βραδεία στους ανθρώπους άνω των 80 ετών σε σχέση με όσους είναι πιο νέοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος εμφάνισης της ανίατης νόσου αυξάνει με την ηλικία και έως τα 85 είναι περίπου 50%, δηλαδή ένας στους δύο ηλικιωμένους είναι πιθανό να την εμφανίσει. 

 Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα πιο αργά στη ζωή τους, βιώνουν μία πιο αργή εξέλιξη της ασθένειας, σε σχέση με όσους το Αλτσχάιμερ κάνει την εμφάνισή του στα 65 ή τα 70, οπότε η εξέλιξη των συμπτωμάτων είναι πιο γρήγορη.

 Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον Ντομινίκ Χόλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό «PLoS ONE», επισήμαναν ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον διαφορετικό ρυθμό επιδείνωσης των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. 

 Είναι, όπως είπαν, δυνατό ένας πολύ ηλικιωμένος να πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά αυτό να μην έχει γίνει αντιληπτό, επειδή τα συμπτώματα εξελίσσονται πιο αργά. Σημειωτέον ότι η ακριβής διάγνωση της νόσου μπορεί να γίνει μόνο με νεκροψία του εγκεφάλου μετά τον θάνατο. Οι ερευνητές μελέτησαν 723 άτομα ηλικίας 65 έως 90 ετών, κάνοντας διαδοχικά τεστ κάθε έξι ή 12 μήνες.

 Η μελέτη έδειξε ότι οι νεαρότεροι ασθενείς με Αλτσχάιμερ χάνουν τις νοητικές ικανότητές τους με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους γηραιότερους. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί η νόσος είναι πιο επιθετική στα άτομα μικρότερης ηλικίας. Η ασθένεια, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει θεραπεία, καταστρέφει βαθμιαία τα εγκεφαλικά κύτταρα, οδηγώντας σε σταδιακή απώλεια της μνήμης, της επικοινωνίας και της ικανότητας εκτέλεσης των καθημερινών εργασιών. Όσο ο πληθυσμός στις ανεπτυγμένες χώρες γερνάει, τόσο το πρόβλημα του Αλτσχάιμερ θα γίνεται πιο σοβαρό.

PostHeaderIcon Το Facebook έχει 83 εκατομμύρια φαντάσματα!

Το Facebook έχει 83 εκατομμύρια φαντάσματα!

Μπορεί το Facebook να διατυμπανίζει πως «αγγίζει» το 1 δισεκατομμύριο χρήστες, ωστόσο, τα 83 εκατομμύρια από αυτούς -κυριολεκτικά- δεν υπάρχουν! 

 Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των ψεύτικων προφίλ ανέρχεται σε 83,09 εκατομμύρια, δηλαδή ποσοστό 8,7% των συνολικά 995 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών. Όσο για το ποιοι είναι οι ψεύτες του Facebook; Το 4,8% εξ αυτών έφτιαξε λογαριασμό για να κάνει «αταξίες» στα κρυφά, το 2,4% έκανε προφίλ για το κατοικίδιό του και το 1,5% είναι απλά… spam!

 Κι αν εσύ αναρωτιέσαι αν αυτός που σου μιλάει τώρα είναι fake ή όχι, οι άνθρωποι του Facebook «πονοκεφαλιάζουν» για τις επιπτώσεις των πλαστών προφίλ στη διαφήμιση – γι’ αυτό εξάλλου και αποκάλυψαν τα νούμερα.

PostHeaderIcon Εγκαίνια για το Audi City


Η πρώτη ψηφιακή έκθεση μοντέλων άνοιξε τις πύλες της Αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, η Audi παρουσιάζει την πρώτη ψηφιακή έκθεση μοντέλων, όπου τα πάντα παρουσιάζονται τρισδιάστατα, σε κανονικό μέγεθος. 

 Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Audi εγκαινίασε στην αγγλική πρωτεύουσα μία πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση αυτοκινήτων, από την οποία απουσιάζουν... τα αυτοκίνητα! Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο ψηφιακό κέντρο, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα μοντέλα της εταιρείας, μέσω τρισδιάστατων προβολών τους σε πραγματικό μέγεθος. Σε αντίθεση με τις συμβατικές αντιπροσωπείες, όπου απαιτούνται μεγάλοι και πολυέξοδοι εκθεσιακοί χώροι, δεν είναι δυνατόν ένας έμπορος να διαθέτει το σύνολο των μοντέλων μίας εταιρίας με εκτεταμένη γκάμα. 

Πόσο μάλλον να εκθέτει το κάθε μοντέλο σε όλους τους διαθέσιμους χρωματισμούς και επίπεδα εξοπλισμού. Και όμως, σε ένα σχετικά μικρό χώρο η Audi, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των υποψηφίων αγοραστών. Το όφελος μάλιστα είναι πολλαπλάσιο, καθώς η στρατηγική της εταιρίας είναι να δημιουργήσει και άλλα τέτοια κέντρα, στην καρδιά διαφόρων μεγαλουπόλεων, όπου τα ακριβά ενοίκια θα ήταν απαγορευτικά για μία συμβατική έκθεση μεγάλων διαστάσεων. 

 Για την ακρίβεια, μέχρι το 2015 θα λειτουργούν περισσότερες από 20 εκθέσεις παγκοσμίως, σε επιλεγμένες πόλεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας εκ των υπευθύνων του πρότζεκτ, «το Audi City συνδυάζει τα πλεονεκτήματα δύο κόσμων, ψηφιακή παρουσίαση των μοντέλων και προσωπική επαφή του πωλητή με τον πελάτη».

PostHeaderIcon Το χρυσό του Μπόλτ δεν φτάνει για να αποφύγει η Τζαμάϊκα το ΔΝΤ


Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τους Τζαμαϊκανούς, να γιορτάσουν την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας τους από τη Βρετανία, καθώς συνέπεσε με την εντυπωσιακή επίδειξη της αθλητικής ικανότητας των μελών της ομάδας της Τζαμάικα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.








Η Δευτέρα ήταν η εθνική εορτή της Τζαμάικα, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό της νησιωτικής χώρας, καθώς οι σπρίντερ της σάρωσαν τα μετάλλια στους δρόμους ταχύτητας, κερδίζοντας δυο χρυσά στα 100 μέτρα ανδρών και γυναικών καθώς επίσης ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Όμως, ενώ η επιτυχία των αθλητών της Τζαμάικας μέσα στο έδαφος των πρώην αποικιοκρατών της ήταν μεγάλη, για τα 3 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας, συνεχίζονται τα προβλήματα από τις κακές οικονομικές συνθήκες.

Πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπιζαν την ημέρα που διεξήχθησαν τα 100 μέτρα, προβλήματα με διακοπές ρεύματος, ένα σύνηθες φαινόμενο στην Τζαμάικα, όπου πολλοί άνθρωποι παραπονούνται για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτή δεν είναι μια καλή ημέρα ανεξαρτησίας. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά τροφίμων, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και αισθάνομαι πραγματικά πως ζω σε καθεστώς σκλαβιάς », παραπονέθηκε ο Μπράντον Μάτις κάτοικος της πρωτεύουσας, Κίνγκστον.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πάντως είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη Τζαμάικα, να προωθήσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της και να αφήσει για λίγο τα άσχημα στοιχεία, όπως τα υψηλά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας, λόγω των συμμοριών που τροφοδοτούνται από τα χρήματα των ναρκωτικών.

Στη Τζαμάικα έφτασαν το περασμένο έτος 2 εκατομμύρια τουρίστες, αφήνοντας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό, συνάλλαγμα 2,3 δισ. ευρώ.

Αιχμή του δόρατος στη διαφημιστική καμπάνια της Τζαμάικα, ο Γιουσέιν Μπολτ που εμφανίζεται σε διαφημίσεις για τις ηλιόλουστες παραλίες της αλλά και στην Air Τζαμάικα που προωθεί τις πτήσεις της προς την πατρίδα του «ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο».

Η Τζαμάικα είναι μια από τις πιο χρεωμένες χώρες του κόσμου και βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια νέα συμφωνία δανεισμού.


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin