Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon 18 ιδέες για να κερδίζετε χρήματα από το σπίτι



Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν πάνε καλά. Γνωστό και χιλιογραμμένο. Πλάι τους, ή πολλές φορές «μέσα τους», εδώ και χρόνια, αναπτύσσεται ένας παράλληλος εμπορικός κόσμος, χωρίς βιτρίνα και χωρίς ωράριο. Το ηλεκτρονικόεμπόριο απασχολεί ήδη τον κόσμο των επιχειρηματιών και θα τον απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Προσελκύει ανθρώπους και ιδέες όλων των ειδών. Καινοτόμους φαν της τεχνολογίας, ανθρώπους που απλά βρέθηκαν κάποια στιγμή χωρίς δουλειά, επιτήδειους που πιάνουν- ή θεωρούν ότι πιάνουν- το πνεύμα τηςεποχής και αρκετούς επιχειρηματίες που συνειδητοποίησαν ότι το Διαδίκτυο ήταν ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν ανοιχτή την «επίγεια» επιχείρησή τους. Δοκιμάζουν πολλοί, αλλά δεν πετυχαίνουν όλοι. «Η αρχική επένδυση σε χρήμαείναι πολύ μικρή,κάτι που κάνει και το κόστος της ενδεχόμενης αποτυχίας μικρότερο. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον έχει πιο πολλή αξία να επενδύσεις σε χρόνο και εργασία παρά σε χρήμα» λέει ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου , ο οποίος το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα skroutz.gr, μία από τις πρώτες και πιο επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε από ένα... δωμάτιο και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 20 άτομα. «Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιnternet» συνεχίζει ο κ. Χατζηγεωργίου «έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν από την αρχή να στοχεύσουν στην αγορά τουεξωτερικού, κάτι σημαντικό σε εποχές έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ρευστότητας». Ελληνες που δημιούργησαν επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις μιλούν στο «Βήμα της Κυριακής» για τον γοητευτικό κόσμο του επιχειρείν online και τις δυνατότητες που αυτός προσφέρει εν μέσω κρίσης. 

PostHeaderIcon ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ 2011...




Οι ιδέες αυτές στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και σε παγκόσμιες τάσεις που αυξάνονται ραγδαία και επί πλέον είναι προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα.
Ελπίζουμε μέσα στις ιδέες αυτές να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις δικές σας επιχειρηματικές ανησυχίες.

PostHeaderIcon Σταδιακή βελτίωση του καιρού



Στα νοτιοανατολικά θα περιοριστούν σήμερα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη δυτική Ελλάδα.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

PostHeaderIcon ΟΑΕΔ: 31.000 θέσεις εργασίας για ανέργους



Πέντε νέα προγράμματα απασχόλησης για 31.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 289 εκατ. ευρώ, θέτει μέσα στις επόμενες ημέρες σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα προβλέπουν:
Την «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Την επιχορήγηση επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμων και περιφερειών) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών, προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ.
Τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ.
Την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ως 35 ετών, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.
Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» του νομού Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ.
Οφέλη
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ περισσότερα από 808.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι, έχουν ενταχθεί σε 47 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ. Συνολικά έχουν διατεθεί για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης 3,2 δισ. ευρώ και με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 4% - 5%.



PostHeaderIcon ΙΧ με πετρέλαιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 10 ημέρες





Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των πετρελαιοκίνητων I.X. σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί στο επόμενο δεκαήμερο από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και Yποδομών και Mεταφορών Γ. Pαγκούση. H πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την ισχύ του νέου Πράσινου Δακτύλιου με την απελευθέρωση των αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών diesel, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ανανέωση του στόλου των φορτηγών άνω των 12 τόνων όπου διαθέτουμε το γηραιότερο και πιο ρυπογόνο στόλο στην E.E. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν νέα πολύ σκληρά μέτρα για την πάταξη της νοθείας και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα τα οποία «αφαιρούν» από τα κρατικά ταμεία περισσότερα από 2 δισ. ετησίως. Για το περιβάλλον αναφέρουμε ότι οι εκτιμήσεις των στελεχών της αγοράς και των καθηγητών του EMΠ συγκλίνουν πως με την απελευθέρωση του diesel χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο η επιβάρυνση στις εκπομπές ρύπων θα είναι μόλις 2%-4%.

PostHeaderIcon Έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου του Steve Jobs


Tα αίτια θανάτου του συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ήταν αναπνευστική ανακοπή και όγκος στο πάγκρεας, σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου, όπως μετέδωσαν το γαλλικό και γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

 Ο Steve Jobs άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Πάολο Αλτο, στο νότιο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, όπως επιβεβαιώθηκε απο τις τοπικές αρχές. Στις 19 Οκτωβρίου πρόκειται να διεξαχθεί τελετή, η οποία θα αποτελεί φόρο τιμής στο συνιδρυτή της Apple, εκ μέρους των συνεργατών του στο αμφιθέατρο της έδρας της εταιρείας στη Σίλικον Βάλει.

 Ο Τιμ Κουκ, ο διευθυντής της Apple, την ημέρα του θανάτου, του φίλου και συνεργάτη του, είχε δηλώσει: «Προετοιμάζουμε σύντομα μία γιορτή μιας ζωής εξαιρετικής, αυτής του Steve, για τους υπαλλήλους της εταιρείας».


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... Άσπρη φασολάδα γιαχνί με ρίγανη




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κιλό μεσαία λευκά φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 - 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια μόνο) ή -1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Πως το κάνουμε:

  1. Αφότου πάρουν μία βράση τα φασόλια μας, πετάμε το πρώτο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, το σέλινο και το καρότο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο που να τα σκεπάζει.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. (Αν τα φασόλια δεν είναι πολύ βραστερά, θα συνεχίσουμε το βράσιμο για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό).
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά ζουμιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχουμε χύτρα τα αφήνω για 20' με 30' περίπου και είναι έτοιμα .
Εγώ βάζω και μισό κύβο κνορρ λαχανικών να δώσει πιο ωραία γεύση. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο μπούκοβο, σε φλοίδες ή 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη. 
Ιδανικά συνοδεύουμε με ρέγγα ψητή.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα




1822: Η Μαντώ Μαυρογένους, επικεφαλής των κατοίκων της Μυκόνου, αποκρούειεπίθεση αλγερινών πειρατών.
1862: Η εν Αθήναις Επαναστατική Επιτροπή (Δημήτριος Βούλγαρης, Ρούφος Μπενιζέλος και Κωνσταντίνος Κανάρης) κηρύσσει έκπτωτο τον βασιλιά Όθωνα.
1922: Ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει την Ανατολική Θράκη βάσει της Συνθήκης των Μουδανιών και αποσύρεται πέραν της δυτικής όχθης του Έβρου.
1969: Η Τζέιν Μπίρκιν και ο Σερζ Γκενζμπούρ φτάνουν στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους «Je t' aime… moi non plus». Είναι το μοναδικό γαλλικό τραγούδι που έφτασε στην κορυφή.
1976: Η χήρα του Μάο Τσε Τουνγκ, Τσιανκ Τσινκ και η αποκαλούμενη «συμμορία των τεσσάρων» συλλαμβάνονται από τις κινεζικές αρχές, με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα.
1981: Ένας άγνωστος νεαρός, με ιδιαίτερο ύφος και χαρακτηριστικά, ανοίγει τη συναυλία των Rolling Stones στη Νέα Υόρκη... Το όνομά του Prince.
2003: Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ελληνική που αντιμετωπίζει ομάδα του ΝΒΑ στην έδρα της. Αγωνίζεται στο Τορόντο με τους τοπικούς Ράπτορς και χάνει με 98-76.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 11/10/2011



Βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη και την Ανατολική Στερεά, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 22 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με τάση εξασθένηση από το απόγευμα και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και το πρωί στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση.


PostHeaderIcon Καλημέρα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin