Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Τέλος για τους υπολογιστές Hewlett Packard

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

H Hewlett Packard αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του λειτουργικού WebOS, ανακοινώνοντας παράλληλα την παύση του TouchPad.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία θα εξερευνηθούν τρόποι προκειμένου να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση του webOS, πράγμα που δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η HP θα δίνει με άδεια το webOS σε τρίτους κατασκευαστές (όπως κάνει η Mirosoft με τα WP7 και η Google με το Android δωρεάν) και δεν θα κατασκευάζει το δικό της hardware.

Οι πληροφορίες θέλουν την HP να σκέφτεται να ξεφορτωθεί εντελώς το Personal Systems Group (PSG), τον τομέα που φτιάχνει τα HP PC και τις άλλες ψηφιακές συσκευές που πουλάει η HP όπως DVD drives, τηλεοράσεις κλπ.

Παράλληλα, η HP σκοπεύει να αποκτήσει τη βρετανική εταιρία επιχειρηματικού λογισμικού Autonomy αντί 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχωρώντας έτσι σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην 72χρονη ιστορία της.

Η ΗΡ εξετάζει την πιθανότητα να πoυλήσει έως το τέλος του 2012 την μονάδα προσωπικών συστημάτων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή προσωπικών Η/Υ, ενώ έως τον Οκτώβριο θα έχει σταματήσει την παραγωγή συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα webOS, όπως ταμπλέτες και smartphones.

Η ΗΡ, εκτός από λογισμικό, θα συνεχίσει να πουλά μόνο σε εταιρίες εξοπλισμό υπολογιστών (όπως servers), καθώς αυτά τα μηχανήματα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τους υπολογιστές για τους απλούς καταναλωτές.


PostHeaderIcon Τwitter, ο «ατζέντης» των διασήμων

Τwitter, ο «ατζέντης» των διασήμων 
Οι διάσημοι έχουν αγκαλιάσει τα κοινωνικά δίκτυα καθώς τους επιτρέπουν ακόμη και με μία λέξη ή μία φωτογραφία να φθάνουν στη στιγμή στις οθόνες εκατομμυρίων φαν. Οσο πιο συχνά ένας διάσημος ανανεώνει τους λογαριασμούς του τόσο πιο κοντά του κάνει τον θαυμαστή να αισθάνεται. Ανεβάζουν φωτογραφίες, περιγράφουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, ακόμη και τις οικογενειακές τους στιγμές, δίνουν λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται εκείνη τη στιγμή, ενώ τις περισσότερες φορές προμοτάρουν τις δουλειές τους ή κατευθύνουν τους θαυμαστές στα site τους.


PostHeaderIcon Συνταξιούχος παρενοχλούσε ανήλικους

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων αγοριών, μέσω διαδικτύου, κατηγορείται 55χρονος συνταξιούχος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Aσφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πατέρας κατήγγειλε ότι ο ανήλικος γιος του είχε δεχθεί ασελγείς προτάσεις από χρήστη διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.


Αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ταυτοποίησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 55χρονου και τον εντόπισαν, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ όπως αποκαλύφθηκε τον τελευταίο χρόνο έκανε ασελγείς προτάσεις σε περισσότερα από 12 αγόρια, μέσω της ιστοσελίδας.


Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία, ενώ από την Aσφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες.



PostHeaderIcon Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο Σκοπίων

Αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων, το οποίο από τα τέλη του 2006 έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». 
 
 Το νέο κτίριο θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.


Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας TAV, που διαχειρίζεται από πέρυσι το αεροδρόμιο, Μουράτ Όρνεκολ δήλωσε ότι η τοποθέτηση του αγάλματος συμφωνήθηκε με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ.


«Το υπουργείο Μεταφορών επέλεξε και ενέκρινε το νέο άγαλμα, το οποίο είναι το δώρο της εταιρείας μας για το νέο αεροδρόμιο», είπε ο κ. Όρνεκολ.


Ακόμη ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τεραστίων διαστάσεων, έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

PostHeaderIcon Νέο μισθολόγιο από Σεπτέμβρη


Ο μήνας των μεγάλων αλλαγών σε όλους τους τομείς θα είναι τελικά ο Σεπτέμβρης. Στα μέσα και βάλε Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο, το νέο μισθολόγιο προβλέπει σταδιακή κατάργηση 100 από τα 104 επιδόματα και ενσωμάτωσή τους στους βασικούς μισθούς. Επίσης στο νέο πακέτο περιλαμβάνεται και το νέο βαθμολόγιο, με τέσσερα μισθολογικά κλιμάκια και ωριμάνσεις ανά διετία, εφόσον καλύπτονται οι στόχοι παραγωγικότητας.

Τώρα αρχίζουν τα ζόρια για τους δημοσίους υπαλλήλλους.



PostHeaderIcon Αυξημένος τη Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

 
Εξήντα επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αυξημένος είναι και σήμερα Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιών λόγω της διατήρησης των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 
Κριός Η ισορροπία ανάμεσα σε ισχυρές συναισθηματικές παρορμήσεις οργής μέσα σας και στην αναγκαιότητα να φανείτε «μετρημένοι» και χαλαροί στο εξωτερικό περιβάλλον, σας διχάζει. Λειτουργήστε με τη δεύτερη σκέψη, αποφεύγοντας έτσι λάθος κινήσεις και συμπεριφορές που θα σας εκθέσουν και θα σας γεμίσουν ενοχές. Η τήρηση του μέτρου με την όψη Άρη - Κρόνου είναι για εσάς αυτή την περίοδο το κλειδί.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 22/08/2011


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 21 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων και στη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 34 με 35 βαθμούς

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στα Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Καλό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.

PostHeaderIcon Καλημέρα



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin