Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Είκοσι χρόνια θρηνούσαν σε λάθος… τάφο!


Η Evelyn και η Hortense Edwards δεν σταμάτησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια να επισκέπτονται τον τάφο της μητέρας τους στο κοιμητήριο Rosehill στο Νιου Τζέρζι.

PostHeaderIcon Aθώωσαν μάνα που σκότωσε τη 2χρονη κόρη της

 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η αθώωση μιας γυναίκας που κατηγορούνταν για τον φόνο της δίχρονης κόρης της.
Ηνωμένες Πολιτείες  — Περισσότερο κι από την υπόθεση Στρος-Καν, η δίκη που απασχόλησε και όξυνε τα πάθη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές αυτού του μήνα είναι εκείνη μιας νεαρής γυναίκας, της 25χρονης Κέισι Άντονι, που κατηγορείται για το φόνο της δίχρονης κόρης της Κέιλι. Αν το παιδί λεγόταν Τατιάνα, Έϊτζα, Μπρίτανι ή Ν'Κία, όπως λέγονταν οι τέσσερις αδελφές που σκοτώθηκαν το 2008 από τη μητέρα τους σε μια μαύρη συνοικία της Ουάσινγκτον, κανείς δεν θα είχε ακούσει γι' αυτή την υπόθεση.

PostHeaderIcon Στα ΚΕΠ η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές


Ξεκινά από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για Ολους», που αφορούν εξαήμερες διακοπές. Για το πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών θα διατεθούν μέχρι εξαντλήσεώς τους 100.000 δελτία. Το πρόγραμμα θα ισχύσει έως τις 31 Μαΐου 2012.
Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν οι κατηγορίες των δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν είναι δικαιούχοι και προγραμμάτων των Οργανισμών Εργατικής και Αγροτικής Εστίας.

PostHeaderIcon Καλλιεργώντας στο μπαλκόνι


Ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, κολοκυθάκια, αλλά και βασιλικός, άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός... Αληθινά μποστάνια, μικρότερης ή και εξαιρετικά ικανοποιητικής παραγωγής, ξεφυτρώνουν σιγά σιγά τον τελευταίο χρόνο σε γλάστρες, μπαλκόνια και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών. Εικόνες ίδιες μ' αυτές που αντίκριζε κάποιος στις προσφυγικές αυλές, τις γεμάτες με τενεκεδένια κουτιά - γλάστρες που μοσχοβολούσαν βασιλικό, μπορεί κανείς και σήμερα να δει στις πολυκατοικίες και τα ρετιρέ.

PostHeaderIcon Συναγερμός για εμφάνιση E. coli σε κρέας στην Ελλάδα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η εντολή που έδωσε ο ΕΦΕΤ για κατάσχεση 725 κιλών μολυσμένου κρέατος σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς εντοπίστηκε το βακτήριο E. coli.


Το κρέας προερχόμενο από τη Γαλλία διατέθηκε σε τέσσερις επιχειρήσεις: δυο στη Θεσσαλονίκη, μια στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων και μία στο Τρίκλινο της Κέρκυρας.

Το μολυσμένο κρέας προέρχεται από το σφαγείο Group Bigard με τις αρχές του Βελγίου να έχουν ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για την ύπαρξη E. coli σε αυτό.

PostHeaderIcon Pepquino: Το μικρότερο καρπούζι του κόσμου.

 

Καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα μικρο-προϊόντα, η μόδα των «μίνι» φαίνεται πως έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, από τα τηλέφωνα, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα αυτοκίνητα, ακόμα και τα φρούτα. Αν και μπορεί να φαίνονται γενετικά μεταλλαγμένα, τα Pepquinos προέρχονται από ένα άγριο αρχαίο φυτό της Νοτίου Αμερικής και είναι 100% φυσικά.


PostHeaderIcon Νέο επάγγελμα στην εποχή της κρίσης: επισκέπτρια... τάφων!

Νέο επάγγελμα στην εποχή της κρίσης: επισκέπτρια... τάφων! 
 
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση εξαπλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, μια 57χρονη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, μητέρα τριών παιδιών, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να κερδίζει επιπλέον εισόδημα. Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε μια καινούργια καριέρα: επισκέπτεται...τάφους !

PostHeaderIcon Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Νεμέα

 Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί στη περιοχή της Νεμέας.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 7 χλμ νοτίως των Βιλίων και το εστιακό βάθος ήταν στα 2χλμ



PostHeaderIcon Οι ξηροί καρποί βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση των συνηθισμένων τροφών με υδατάνθρακες από ξηρούς καρπούς βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του επιπέδου σακχάρου στους ασθενείς με διαβήτη.
 

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αντικαθιστώντας το καθημερινό τσουρεκάκι ή φέτα ψωμί με μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης τους. 

PostHeaderIcon Σβήνει αβοήθητη η... φωνή της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη


H «Απογευματινή», μία από τις παλαιότερες εφημερίδες στην Τουρκία, μετά από 86 χρόνια κυκλοφορίας κινδυνεύει τώρα να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων τα οποία εντάθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τύπος στην Κωνσταντινούπολη, όταν αυτός αποτελεί πλέον κομμάτι της πολιτισμικής μας ταυτότητας σε μια μειονότητα που μαραζώνει στην Πόλη.

PostHeaderIcon Οι Anonymous ξαναχτυπούν!

Η ομάδα hackers Anonymous διείσδυσε στη Booz Allen Hamilton, μια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που εδρεύει στις ΗΠΑ και η οποία συνεργάζεται κατά κόρον με το Πεντάγωνο. anonymous11 300x225 Οι Anonymous ξαναχτυπούν! 
Η επίθεση αυτή οδήγησε στην υποκλοπή περίπου 90.000 email logins και passwords που ανήκουν σε στρατιωτικό προσωπικό και τα οποία ακόλουθα διέρρευσαν στο Internet.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Anonymous δήλωσαν:

PostHeaderIcon Τί θα σήμαινε μια επιλεκτική χρεοκοπία;

image 
 
Ποια είναι τα ακραία σενάρια...
Με δεδομένο πως οι λύσεις που έχουν πλέον πέσει στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους περιλαμβάνουν σε όλες τους δυνατούς ... συνδυασμούς μιας κάποιας μορφής “χρεοκοπία”, εν προκειμένω τον ... τεχνικό όρο της “επιλεκτικής χρεοκοπίας”, που – όπως ακούσαμε και δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου – είναι περισσότερο μια αξιολόγηση παρά μια “απτή πραγματικότητα” για τον πολίτη και τη χώρα, καλό θα ήταν να επιχειρήσουμε μια αποκρυπτογράφηση του όρου, μια προσέγγιση του τι θα σημάνει για την καθημερινότητα ενός εκάστου εξ' ημών μια τέτοια εξέλιξη.

PostHeaderIcon Κατήγγειλε το βιασμό της μετά από 30 χρόνια

Σε ηλικία 36 ετών μια γυναίκα κατήγγειλε το χρόνιο βιασμό της από τον πατριό της.

Πρόκειται για την Τίνα Ρέντο η οποία από τα 6 της βιαζόταν από τον Ντέιβιντ Μουρ για εννέα συνεχόμενα χρόνια.

Η Τίνα έχει πλέον αποκτήσει δύο κόρες και αφού πήρε πτυχίο νομικής κατήγγειλε τον πατριό της αφού μέσω των σπουδών της έμαθε πως είχε αυτήν την δυνατότητα.

PostHeaderIcon Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ για ρύπανση

Νέο πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ αυτή τη φορά, επέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στη ΔΕΗ, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Το πρόστιμο αφορά στην «αυθαίρετη και παράνομη» εκμετάλλευση του ορυχείου Πτολεμαΐδας, πέραν των ορίων που προσδιορίζονται στην εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη και στην έλλειψη διάβροχης στο χώρο των εργασιών.
 
Στο μεταξύ, αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης εντόπισαν το πρωί στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, οι σταθμοί μέτρησης ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος.   

PostHeaderIcon Ανάσα στην αγορά με εκπτώσεις έως 70%

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Σε εκπτώσεις που θα φτάνουν έως το 70% δίνουν από την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, τη θέση τους οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων. Από την Παρασκευή ξεκινά επίσημα η θερινή περίοδος των εκπτώσεων με τους εμπόρους να επιχειρήσουν να λάβουν την «καλύτερη θέση εκκίνησης» στο πρώτο δεκαήμερο.

PostHeaderIcon Παιδόφιλο κτήνος 26 ετών

 
 
  Εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας χρησιμοποιούσε 26χρονος άνεργος, στα ίχνη του οποίου έφτασε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Κόμμα εναντίον του... PowerPoint

 
Η ελβετική οικονομία και η παραγωγικότητα των υπαλλήλων της χώρας απειλείται από την «τυραννία» του PowerPoint, του λογισμικού της Microsoft που χρησιμοποιείται ευρέως σε παντός τύπου παρουσιάσεις. Θερμός υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ένα νέο ελβετικό κόμμα, το Anti-PowerPoint (APP), το οποίο συνεστήθη με μοναδικό σκοπό να πολεμήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

PostHeaderIcon Απολιθωμένο κέρατο δεινόσαυρου στην Μοντάνα

 

Ένα μικρό απολιθωμένο κέρατο που ανακαλύφθηκε σε σημείο όπου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται κανονικά μπορεί να δώσει την απάντηση στο τι οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων, ένα ερώτημα που απασχολεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια τους υποστηρικτές των διαφόρων θεωριών. 

PostHeaderIcon Nέες θέσεις εργασίας προκηρύσσει η ΕΡΤ

 
 
49 άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων  θα προσλάβει με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η ΕΡΤ, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

PostHeaderIcon Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το βιβλίο "Κλεμμένη Ζωή"

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το βιβλίο "Κλεμμένη Ζωή" 
 
Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το βιβλίο «Κλεμμένη Ζωή» της Τζέισι Ντιούγκαρντ από τις 12 Ιουλίου που πρωτοκυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου. Ήδη, ο εκδοτικός οίκος προχωρά στην πέμπτη έκδοση του βιβλίου.

PostHeaderIcon Στον αέρα η επεξεργασία απορριμμάτων

Φρένο στην κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Φυλής (2), Κερατέας και Γραμματικού, αρχικού προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ, έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ακυρώνοντας ως νομικά πλημμελή την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).
 
Στα σκουπίδια η σύμβαση του ΕΣΔΚΝΑ Σύμφωνα με την απόφαση-κόλαφο των δικαστών, η επίμαχη σύμβαση πρέπει να γίνει από την αρχή, καθώς βασικοί της όροι, όπως το χρονοδιάγραμμα εργασιών και η εκτέλεση του προϋπολογισμού, είναι παντελώς αόριστοι και δεν ορίζουν με σαφήνεια τους φορείς, το ύψος και τους τρόπους των χρηματοδοτήσεων του έργου! 

PostHeaderIcon Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές

 

Η προειδοποίηση της Moody's για υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας ώθησε σήμερα Πέμπτη σε επίπεδα ρεκόρ την τιμή του χρυσού.
 
Στις ασιατικές αγορές η τιμή του χρυσού (άμεσης παράδοσης) κατέγραψε άνοδο για ένατη συνεχόμενη ημέρα και ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 1.589,56 δολαρίων ανά ουγγιά.
Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 23,20 δολάρια ή 1,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.585,50 δολάρια ανά ουγγιά. 

PostHeaderIcon Βρετανία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λινκολνσάιρ

Βρετανία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λινκολνσάιρ 
 
Οι βρετανικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε αργά χθες Τετάρτη σε βιομηχανική περιοχή στην ανατολική Αγγλία και προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ ένας βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετέδωσαν το BBC και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

PostHeaderIcon Για μερική αδυναμία πληρωμών κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου

 
 
Στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών, η οποία όμως δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από  15 ημέρες, αναφέρεται ο Γιώργος  Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.

Συμφωνα με τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Παπανδρεου δηλωνει ότι "θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή  περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά".

PostHeaderIcon Ρωσία: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο στον Βόλγα

Ρωσία: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο στον Βόλγα 
 
Δύο άτομα συνελήφθησαν από την ρωσική αστυνομία ως υπεύθυνοι για τη βύθιση του τουριστικού πλοίου στον Βόλγα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 100 ατόμων.

Υπό κράτηση βρίσκονται ο διευθυντής της επιχείρησης που νοίκιασε το τουριστικό σκάφος και ο υπεύθυνος για την πιστοποίηση του πλοίου.

PostHeaderIcon Σοκ για το φονικό στον Λαγανά

 
Στα δεκατέσσερά του χρόνια, ο Ρόμπερτ Τζέιμς Σέμπατζ ήταν για μία ημέρα μασκότ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας και φωτογραφιζόταν πλάι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Χθες, σχεδόν πέντε χρόνια μετά και λίγες ώρες αφότου δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο από οδηγό ταξί, 21 ετών, η οικογένειά του επέλεξε με αυτή τη φωτογραφία να τον γνωρίσουν οι συμπατριώτες του. 

PostHeaderIcon Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

 

Η κρίση του χρέους, η πιθανή επιλεκτική χρεοκοπία, το νέο πακέτο στήριξης, οι διαβουλεύσεις στα οικονομικά επιτελεία Αθήνας και Ευρώπης για άμεση λύση στην κρίση χρέους και το μέτρο των κατασχέσεων οφειλετών του ΙΚΑ απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 14/07/2011

 
Καλό και ζεστό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 37 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς

PostHeaderIcon καλημέρααα


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin