Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Προσέξτε τι γράφετε στο Facebook γιατί οι δικαστές καραδοκούν


Προσέξτε τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας στο δικαστήριο. Μην νομίζετε ότι αυτές επίκεινται στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων,διότι αντιθέτως, υπάρχει η πιθανότητα γίνουν ο χειρότερος εχθρός σας. Οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook ως ενοχοποιητικά στοιχεία σε κάθε μελλοντική μήνυση, ανεξάρτητα αν είναι διαθέσιμα για προβολή στο ευρύ κοινό.

PostHeaderIcon Τραυματισμένη 58χρονη τουρίστρια σε φαράγγι στην Κρήτη


«Εγκλωβισμένη» στο φαράγγι της Αράδαινας στην περιοχή των Σφακίων βρίσκεται ομάδα Άγγλων τουριστών, που πραγματοποιούσαν σήμερα πεζοπορία στη φύση, ωστόσο η περιήγησή τους δεν κατέληξε ευχάριστα.

Μία 58χρονη γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία από την ομάδα των 5-6 πεζοπόρων παραπάτησε, έπεσε και τραυματίστηκε ελαφρά στο πίσι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί. Φίλη και συνοδοιπόρος της ειδοποίησε, τηλεφωνικά, τις αρχές.

PostHeaderIcon Altly: Το εναλλακτικό Facebook


Ως γνωστόν, αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις αντί του Facebook δεν υπάρχουν. Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες για τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων που θα μπορέσουν να σταθούν αντάξια απέναντι στο Facebook, αλλά δε στέφθηκαν με επιτυχία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Diaspora, το οποίο παρά το ότι μάζεψε $200.000 από υποστηρικτές, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

PostHeaderIcon 100.000 αιτήσεις μετανάστευσης το 2011! - Οι Έλληνες ξανά στο δρόμο της ξενιτιάς

image 

Με δεδομένο πλέον ότι το Μνημόνιο γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω στα εργασιακά και βύθισε την ανάπτυξη στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους τα “νούμερα” δεν θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη.

Ωστόσο είναι μια απ' τις πλέον δυσάρεστες ειδήσεις το γεγονός ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν πλέον σε ρυθμούς δεκαετίας του 50!

PostHeaderIcon Μνημείο το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

 

Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε ως μνημείο το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ στη Θεσσαλονίκη.

PostHeaderIcon Στις φλόγες η Ίμπιζα

 

Τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της αντιμετωπίζει η Ίμπιζα, ένας από τους τουριστικότερους προορισμούς της Ισπανίας, όπου ήδη έχουν γίνει στάχτη 10.000 στρέμματα βλάστησης.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των Βαλεαρίδων, στις οποίες ανήκει η Ίμπιζα, περίπου 200 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από 80 κατοικίες που κινδύνευαν.

PostHeaderIcon Ολλανδικές προκλήσεις…

giosu Ολλανδικές προκλήσεις...
Μετά τους Γερμανούς με την Αφροδίτη της Μήλου, σειρά παίρνουν οι Ολλανδοί να μας δείξουν τις ικανότητες τους στο photoshop… Οι Ολλανδοί όπως βλέπετε και στο εξώφυλλο free-press εφημερίδας, έχουν τοποθετήσει επάνω απο εκκλησία της Σαντορίνης μια τουρκική σημαία.. Ο τίτλος μιλα για τουρκικό ενδιαφέρον, σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας.. Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας καθώς μοιράζετε σε τρένα/λεωφορεία.. Το υπουργείο Εξωτερικών τι λέει για όλα αυτά;; Μήπως πρέπει να πάρει θέση;;

PostHeaderIcon Το τηλεφώνημα μας ηρεμεί όσο μια αγκαλιά;

 

Υπάρχει ένας συμμαθητής σας στο σχολείο που σας έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Όμως, όταν επιστρέφετε στο σχολείο, τα διηγείστε όλα στη μαμά και ξαφνικά το πρόβλημα μοιάζει ασήμαντο. Μερικά χρόνια αργότερα, ο δύστροπος διευθυντής, απαιτεί από εσάς όλο και περισσότερα με αποτέλεσμα το 8ωρο στο γραφείο να μοιάζει εφιαλτικό. Που θα ξεθυμάνετε; Μα φυσικά στη μαμά, που σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε αποτελεί το ασφαλέστερο «καταφύγιο» για να αντιμετωπίσετε τις καταιγίδες της ζωής. 

Το μητρικό «καταφύγιο»
Τι γίνεται όμως όταν ως ενήλικες πλέον εσείς ζείτε μακριά από τους γονείς σας; Πως μπορεί η μαμά να σας παρηγορήσει από απόσταση; Μα φυσικά, μέσω ενός τηλεφώνου, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες. Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό, όπως μαρτυρά η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν σε μελέτη της που δημοσίευσε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of Royal Society B» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, η φωνή της μητέρας από το τηλέφωνο δρα εξίσου ανακουφιστικά στην ψυχοσύνθεση του παιδιού που χρειάζεται παρηγοριά. Οι ερευνητές μέτρησαν το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες αλλά και της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και της ζεστασιάς σε 61 εθελόντριες ηλικίας από 7 έως 12 ετών.
Προκειμένου να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα, οι επιστήμονες έκαναν το ακόλουθο πείραμα. Ζήτησαν από τα κορίτσια να παρακολουθήσουν μια ταινία και στη συνέχεια να την παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό, μια διαδικασία που σίγουρα θα ανέβαζε τα επίπεδα του άγχους τους.
Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Το ένα τρίτο των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξημένο άγχος έτρεξε να βρει παρηγοριά στην αγκαλιά της μαμάς του. Μια άλλη κατηγορία παιδιών τηλεφώνησαν στη μητέρα τους για να τα καθησυχάσει ενώ η τρίτη ομάδα απλά παρακολούθησε την ταινία και την παρουσίασε στο κοινό.
Κατόπιν, οι επιστήμονες πήραν δείγμα σάλιου των παιδιών από όλες τις ομάδες προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα των ορμονών. Εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε, πως η κορτιζόλη που συνδέεται άμεσα με το στρες είχε αυξηθεί σε όλα τα παιδιά που παρουσίασαν την ταινία μπροστά σε κοινό. Ωστόσο, μισή ώρα μετά την παρουσίαση, η κορτιζόλη έπεσε στα φυσιολογικά της επίπεδα σε όσα παιδιά είχαν τρέξει στην αγκαλιά της μητέρας τους για παρηγοριά.
Σε όσα παιδιά είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα τους, η κορτιζόλη έπεσε περίπου μία ώρα μετά την παρουσίαση ενώ στα παιδιά που δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με τη μητέρα (ούτε καν τηλεφωνική), η κορτιζόλη παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα για αρκετές ώρες μετά το πείραμα.
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα και στη μελέτη της ορμόνης ωκυτοκίνης. Η ορμόνη της «ζεστασιάς» και της αγάπης εκτοξεύτηκε σε όσα παιδιά έτρεξαν αμέσως στη μητρική αγκαλιά ενώ σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα κινήθηκε για αρκετές ώρες και σε όσα είχαν απλά επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα τους. Αντίθετα, η ωκυτοκίνη, παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όσα παιδιά δεν είχαν καμία επαφή με τη μητέρα τους.
Η ορμόνη της αγκαλιάς
Μια εξαιρετικά αναγκαία για τον άνθρωπο αλλά και για όλα τα θηλαστικά είναι η ορμόνη ωκυτοκίνη, που πολλές φορές απαντάται και ως η «ορμόνη της αγκαλιάς».
Παρέχει ένα αίσθημα ζεστασιάς, εμπιστοσύνης και ανακούφισης και εκκρίνεται όχι μόνο στις περιπτώσεις γονεϊκής σχέσης αλλά και σε σχέσεις ερωτικές ή φιλικές.
Και ενώ εδώ και χρόνια οι ερευνητές γνωρίζουν την ύπαρξη της ωκυτοκίνης και την επίδρασή της στον οργανισμό, αυτό που αγνοούσαν είναι πως η ορμόνη αυτή ανακουφίζει τον οργανισμό μόνο με την φυσική παρουσία και επαφή (π.χ. με την αγκαλιά).
Με τη νέα έρευνα, αποδείχθηκε, πως την φυσική επαφή μπορεί υποκαταστήσει και η φωνή –αν και σε μικρότερο βαθμό- και οι λέξεις να έχουν σχεδόν την ίδια επίδραση με μια αγκαλιά, ένα φιλί ή ένα χάδι.



PostHeaderIcon «Σερφάρει» το 44% των Ελλήνων

 


Χαμηλοί παρέμειναν και το 2010 οι ρυθμοί αύξησης της χρήσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που βασίζεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat, το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το Internet ανήλθε πέρσι σε 44%, δύο μόλις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ποσοστό του 2009, ενώ τακτικοί χρήστες είναι το 41% (+3 μονάδες).

Αντίστοιχα, το ποσοστό των νοικοκυριών φθάνει στο 46% (από 38%). Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν δείχνει να μειώνει την απόσταση από την Ευρώπη καθώς ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 69% για τη συνολική, 65% για την τακτική χρήση και 70% στα νοικοκυριά. Τα ποσοστά χρήσης είναι υψηλότερα στους άνδρες (49% έναντι 40% στις γυναίκες) και στις νεαρές ηλικίες (86% στην κατηγορία 16-24 ετών αλλά μόλις 35% σε εκείνη των 35-44 ετών). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Αττική συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό νοικοκυριών με σύνδεση στο διαδίκτυο (57%), ενώ η Βόρεια και η Κεντρική Ελλάδα τα χαμηλότερα (37% και 38% αντίστοιχα).
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη παρουσιάζουν καλύτερες, συγκριτικά, επιδόσεις και πλησιάζουν περισσότερο τους δείκτες της Αττικής.
Από τα νοικοκυριά που δεν έχουν σύνδεση, η πλειονότητα προβάλλει ως κυριότερο λόγο την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις πληροφορίες του διαδικτύου (34%) και την έλλειψη δεξιοτήτων χρήσης (33%). Επίσης, το 95% των Ελλήνων 16-74 ετών έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ το 25% χρησιμοποιεί το κινητό του για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


πηγή

PostHeaderIcon Περιποίηση που δεν κοστίζει για τις φτωχές γαλλίδες!

 

Είναι γνωστό ότι οι γαλλίδες δαπανούν πολλά για την περιποίησή τους. Σύμφωνα με έκθεση του 2008 της εταιρίας έρευνας αγοράς Mintel, οι γαλλίδες ξοδεύουν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για την αγορά προϊόντων περιποίησης προσώπου.

PostHeaderIcon Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες αψήφησαν τη βροχή

aganaktismenoi27_5_11 

Ειρηνικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλα κεντρικά σημεία ελληνικών πόλεων πραγματοποίησαν χιλιάδες «αγανακτισμένοι πολίτες», ανταποκρινόμενοι για δεύτερη μέρα στο διαδικτυακό κάλεσμα.
Παρά τη βροχή, πολίτες κάθε ηλικίας, οικογένειες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, πολλοί μάλιστα έφεραν μαζί τους και άδειες κατσαρόλες που τις χτυπούσαν ρυθμικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Από τα συνθήματα που ακούστηκαν, το «κλέφτες», είναι αυτό που επαναλήφθηκε περισσότερο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν έξω από τη Βουλή γύρω στις 18.00, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας.
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που έφερε επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «Σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».
«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε», έγραφε ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ, σε απάντηση στο σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών τις προηγούμενες μέρες «Σιγά, να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια.
Μικρή ήταν η προσέλευση των πατρινών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, λόγω της βροχόπτωσης.
Οι περισσότεροι άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 8.00 το βράδυ, εφοδιασμένοι με ομπρέλες και αδιάβροχα, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμεναν στις στοές της πλατείας..
Και στην Τρίπολη, πάρα πολλοί ήταν αυτοί που, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, όπου συγκεντρώθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα.
«Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων για δεύτερη ημέρα. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά έχοντας ανάψει κεριά, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Στην πλατεία βρίσκονταν πολίτες κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια.
Στην πλατεία της αγοράς είχαν συγκεντρωθεί και ποδηλάτες, ενώ στο σημείο βρίσκονταν δικυκλιστές της τροχαίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, δεδομένου ότι μέρος των συγκεντρωμένων βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πλατεία.
Την Τετάρτη, λαοθάλασσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κρίση και την ακολουθούμενη πολιτική. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και σε άλλες πόλεις της χώρας (πάνω από 5.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, 7.000 στην Πάτρα και 2.000 στο Βόλο).
Κύριο και κοινό γνώρισμα των διαδηλώσεων, ο ειρηνικός τους χαρακτήρας και η πλήρης απουσία κομματικών διαχωρισμών.



PostHeaderIcon Ο Στρος Καν περνά στην αντεπίθεση – Έχει άσο στο μανίκι για την καμαριέρα;

 

Όσο πλησιάζει η δίκη της 6ης Ιουνίου τόσο πιο «σκληρά» θα γίνονται τα πράγματα. Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν ετοιμάζουν την... επίθεσή τους, με στόχο να «πλήξουν» την 32χρονη καμαριέρα.

Οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζουν ότι έχουν... άσο στο μανίκι τους και πληροφορίες που -αν το ήθελαν- θα μπορούσαν «να υπονομεύσουν σοβαρά την αξιοπιστία» της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού.

PostHeaderIcon "Χρόνος"; Άγνωστη λέξη για μια φυλή του Αμαζονίου!

 

Μια φυλή του Αμαζονίου που δεν έχει... καμία απολύτως αίσθηση του χρόνου ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πόρτσμουθ της Βρετανίας. Συνεπώς το "άγχος" ίσως είναι μια ακόμη άγνωστη λέξη για εκείνους!

PostHeaderIcon Τέσσερα φάρμακα σε ένα χάπι


ενα πολυχάπι την ηµέρα, το οποίο περιέχει τέσσερα κοινά φάρµακα για τη ρύθµιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, µειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού. Σύµφωνα µε τους ειδικούς «το νέο φάρµακο θα ανοίξει τον δρόµο για µία απλή, παγκόσµια και µαζική προληπτική αγωγή των καρδιαγγειακών νόσων». Στην πρώτη µεγάλη πολυεθνική µελέτη, που βρισκόταν υπό την αιγίδα του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας, το πολυχάπι φάνηκε να µειώνει κατά 50% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου ή διαβήτη. Αν και το ποσοστό αυτό φαίνεται σηµαντικό, οι επιστήµονες απογοητεύτηκαν καθώς ευελπιστούσαν το αποτέλεσµα να φτάσει στο 80%. 

«Τα αποτελέσµατα ήταν λιγότερο ελπιδοφόρα από τις αρχικές εκτιµήσεις. Κάποιοι µάλιστα µε τα αποτελέσµατα των µελετών το 2003 είχε πει πως το χάπι µπορεί να είναι πανάκεια για τα καρδιαγγειακά συµβάµατα. ∆υστυχώς όµως δεν επιβεβαιώθηκαν», σχολιάζει ο επικεφαλής της µελέτης καθηγητής Αντονι Ρότζερς από το George Insitute for Global Health, που ήταν υπεύθυνο για την έρευνα.
Επιπλέον, ένας στους έξι ασθενείς που συµµετείχαν στη µελέτη εµφάνισε παρενέργειες. Οι περισσότερες δεν ήταν σηµαντικές, ενώ κά ποιες προήλθαν από την ασπιρίνη, η οποία είναι ένα από τα βασικά δραστικά συστατικά του.
Η «Κόκκινη Καρδιά» (Red Heart), όπως ονοµάστηκε το πολυφάρµακο, περιέχει εκτός από ασπιρίνη, στατίνες και δυο δραστικές ουσίες για τη µείωση της πίεσης.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ δοκιµή του πολυχαπιού διήρκεσεγια περισσότερο από έναν χρόνο και συµµετείχαν άνθρωποι από τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Τα αποτελέσµατά της δηµοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση της επιστηµονικής επιθεώρησης «PLoS One». 



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...



1703: Ο Μέγας Πέτρος ορίζει νέα πρωτεύουσα της Ρωσίας την Αγία Πετρούπολη.
1821: Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου.
1890: Ο αμερικανός Λούις Γκλας και ο συνέταιρός του Γουίλιαμ Άρνολντ κατασκευάζουν το πρώτο Juke Box.
1922: Οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία καταλήγουν σε συμφωνία για την Παλαιστίνη, κατά την οποία συμφωνείται η κυριαρχία της δεύτερης στην περιοχή.
1937: Εγκαινιάζεται η περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο «Golden Gate».
1963: Ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφορεί το άλμπουμ του «The Freewheelin' Bob Dylan», που περιέχει την κλασική επιτυχία «Blowin' in the Wind».

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 27/05/2011


Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο καθώς και σε ορεινές κυρίως περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά του τμήματα όπου η έντασή τους δε θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, εξασθενούντες το απόγευμα.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24-25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα... :P


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin