Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Tο Χόλιγουντ ενώνει τις δυνάμεις του με τους «Αγανακτισμένους» της Νέας Υόρκης

Η Σούζαν Σάραντον στους «Αγανακτισμένους» της Νέας Υόρκης 
 
Πολλοί διάσημοι σταρ έσπευσαν να ενώσουν τις «φωνές» τους με τους Αγανακτισμένους της Νέας Υόρκης. Η Σούζαν Σάραντον, ο Μάικλ Μουρ, η Γιόκο Όνο, ο Μάικ Ράφαλο ήταν μερικοί μόνο από όσους τάχθηκαν με τους διαδηλωτές ή κατέβηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, για να λάβουν μέρος στην πορεία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

«Το να αγωνίζεται κανείς για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη και την ισότητα είναι όσο πιο "αμερικανικό" γίνεται. Είστε πραγματικά εναντίον αυτού;» έγραψε το Σάββατο ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο στο Tweeter.

«Οι αλλαγές δεν γίνονται ποτέ από την κορυφή, οι αλλαγές γίνονται από τη βάση. Αυτό είναι υπέροχο» είπε σε διαδηλωτές η Σούζαν Σάραντον, η οποία συμμετείχε στην πορεία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

«Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από κάπου. Γιατί όχι από εδώ;» είπε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Μ.Μουρ, μιλώντας στο Γκάστον Χολ, σε φοιτητές του ιησουητικού πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, τόνισε ότι «η πιο θανάσιμη αμαρτία της χώρας» είναι η απληστία». 

«Εμείς οι Αμερικανοί αφήσαμε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων να ασκεί με μεγάλη δεξιοτεχνία μια από τις επτά θανάσιμες αμαρτίες» επισήμανε. «Και αυτή η αμαρτία, φυσικά, είναι η απληστία».

Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 «όταν μεγάλωνα στην πόλη Φλιντ, στο Μίσιγκαν» -είπε ο Μουρ- όπου υπήρχαν εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι πλούσιοι πλήρωναν υψηλούς φόρους, αλλά ζούσαν πολύ καλά.

Ικανοποιητικά, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ζούσαν και οι όχι τόσο πλούσιοι: είχαν καλά σπίτια, δωρεάν παιδεία, εργασιακή ασφάλεια.

Δεν ισχύει το ίδιο σήμερα, είπε ο σκηνοθέτης των ταινιών Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko και Capitalism: A Love Story.

«Τι μας έπιασε στην διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών [...] και δημιουργήσαμε μια κοινωνία που έχει τόση πολλή φτώχεια;» αναρωτήθηκε, αναφερόμενος στα 46,2 εκατ. Αμερικανών που ζουν στην ανέχεια.

Την τακτική της αστυνομίας κατήγγειλε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι. «Η παγκόσμια οικονομία έχει καταστραφεί από αυτούς τους άπληστους εμπόρους. Και όμως, είναι οι διαδηλωτές που φυλακίζονται» έγραψε στο Tweeter, αναφερόμενος στους εκατοντάδες διαδηλωτές που συνελήφθησαν στη διάρκεια της πορείας.

Η Γιόκο Όνο έγραψε στο Tweeter: «Όπως έλεγε ο Τζον (Λένον): "Ένας ήρωας δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει όλοι μας να γίνουμε ήρωες". Και εσείς είστε. Σας ευχαριστώ».

Ο κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Έμπερτ έγραψε στο Tweeter: «Οι διαδηλώσεις τις Γουόλ Στριτ εξαπλώνονται στο Λος Άντζελες. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τους κλέφτες».

Η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ βρέθηκε και εκείνη στο πλάι των διαδηλωτών και κάλεσε τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να ταχθούν μαζί με τους διαδηλωτές ενάντια σε εκείνους που «προσπαθούν να τους αρπάξουν τις συντάξεις».
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin