Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Διευθυντής τράπεζας χορηγούσε δάνεια σε συνεργασία με τοκογλύφο!

 
 
 Την ώρα που εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, ένας διευθυντής τράπεζας ενέκρινε αφειδώς καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια σε συνεργασία με τοκογλύφο! Η απίστευτη φάμπρικα,  είχε στηθεί σε υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας σε νησί του Βορείου Αιγαίου. Την περιέργεια των «ράμπο» του ΣΔΟΕ κίνησε η πλούσια ζωή που έκανε ο αγρότης Γ.Λ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας). Η καλλιέργεια οπωροκηπευτικών σίγουρα δεν δικαιολογούσε την αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων όπως porsche και mercedes, ούτε τα πανάκριβα ρολόγια στα οποία είχε αδυναμία.

 
Το ΣΔΟΕ προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του αγρότη και σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισε καταθέσεις ύψους 10,6 εκατομμυρίων ευρώ, αν και την τελευταία δεκαετία δήλωνε εισόδημα μόλις 106.000 ευρώ!
Από την κίνηση των λογαριασμών του αγρότη Γ.Λ., οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν στα ίχνη του διευθυντή της τράπεζας του νησιού Β.Μ. Όπως διαπίστωσαν, το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: Ο ενδιαφερόμενος ερχόταν σε επαφή με τον διευθυντή της τράπεζας Β.Μ. μέσω του αγρότη Γ.Λ.
Αφού πρώτα έκλειναν τη συμφωνία, στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος ζητούσε επίσημα από την τράπεζα δάνειο ύψους π.χ. 200.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα χρειαζόταν τα μισά. Ο δανειολήπτης έπαιρνε τις 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα μοιράζονταν ο διευθυντής και ο αγρότης. Με τον τρόπο αυτό ο επιχειρηματίας εξασφάλιζε δάνειο – «ανάσα» για την επιχείρησή του, έστω και με επιτόκιο 100%. Εξάλλου, αν ακολουθούσε τη νόμιμη οδό, δεν θα έπαιρνε ούτε ένα ευρώ, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει την «κάνουλα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος έχει κληθεί για κατάθεση, όπως και ο αγρότης.
Το newsbomb θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα απαντήσει η ιδιωτική τράπεζα, ή αν θα επιχειρήσει να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin