Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Παρατείνονται οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

 
Καταλήψεις σε 130 τμήματα ΑΕΙ - απειλούν με λουκέτο τα Τεχνολογικά Ιδρύματα

Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου...
με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αλλά το πρόβλημα για χιλιάδες φοιτητές δεν φαίνεται να λύνεται.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε κατάληψη 130 τμήματα Πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες ούτε τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας επισημαίνουν με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ορισμένοι από τους προέδρους που μίλησαν στο «Βήμα», η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ και οι ελλείψεις τους σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να οδηγήσουν σε αναστολή της λειτουργίας τους από το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι Σωκράτης Καπλάνης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Πάτρας , Δημήτρης Νίνος, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Πολίτης - Στεργίου, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Γρηγόρης Γκίκας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τονίζουν μεταξύ άλλων : «Θέλουμε να προλάβουμε τις δυσμενείς καταστάσεις και όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αναμένουμε την πρόσκληση σας το συντομότερο δυνατό». Περιγράφοντας δε την κατάσταση στα Ιδρύματά τους αναφέρονται σε «ανοικτά ΤΕΙ σε μη -λειτουργία».

Το ΤΕΙ Αθήνας, απ΄την άλλη πλευρά προειδοποιεί ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του αν δεν λάβει πιστώσεις και δεν εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Σε σχετική επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρός του, κ. Δ. Νίνος, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο τακτικός προϋπολογισμός μας μειώθηκε κατά 60% περίπου. Από τις 400 εγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, στα ΤΕΙ δόθηκαν 50, ενώ στα Πανεπιστήμια, τα οποία δε αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, δόθηκαν 350 θέσεις. Με βάση τα στοιχεία αυτά ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού που αντιστοιχούν στο Ίδρυμά μας είναι μόλις 9».

Ο κ. Νίνος σημειώνει ότι το ΤΕΙ Αθήνας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας και προειδοποιεί το υπουργείο ότι αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα «το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin