Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Μπουτάρης: Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους

 

«Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους σε σχέση με τους Γερμανούς» λέει ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην τουρκική εφημερίδα Cumuriyet. «Με έναν Γερμανό δεν έχω κανένα κοινό σημείο, αλλά με έναν Τούρκο έχω ένα σωρό. 
 
Καταρχάς, πρέπει να ξεχάσουμε το μίσος μεταξύ μας, είμαστε άνθρωποι του ίδιου εδάφους, μοιράζουμε την ίδια ιστορία, ο τρόπος ζωής μας είναι ίδιος, τα φαγητά μας είναι ίδια», τονίζει ο Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στην συνέντευξη του, αποκάλυψε τα εξής σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ελληνοτουρκική προσέγγιση: 

«Ως Δημαρχείο έχουμε πολλά σχέδια, κάποια από αυτά κοντεύουν να τελειώσουν. Το ένα σχέδιο το ονομάσαμε ‘Οθωμανική Περιήγηση’. Εντοπίζουμε τα ιστορικά κτήρια, και τα χαμάμ και τοποθετούμε μια πλακέτα που δείχνει ότι είναι οθωμανικά μνημεία» «Στο πλαίσιο του θέματος ‘Ένα σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη’ θέλουμε να ετοιμάσουμε πολιτιστικές δραστηριότητες και δυνατότητες για ψώνια. Θα διοργανώσουμε Αγώνα Σκαφών μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης. Αυτή την στιγμή κάνουμε συναντήσεις για την διοργάνωση. Επίσης θέλουμε να διοργανώσουμε Αγώνα Ποδηλάτου και Παλαιών Αυτοκινήτων μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης. Με τέτοιες εκδηλώσεις θέλουμε αποδείξουμε και στους δυο λαούς κατά ποσό μοιάζουν μεταξύ τους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin