Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Δικηγόρος ανακαλύπτει ότι έχει 70 παιδιά!

 
 

Αντιμέτωπος με μια ασυνήθιστη είδηση ήρθε ο 33χρονος Αμερικανός δικηγόρος Ben Seisler, όταν ανακάλυψε ότι είναι πατέρας περίπου 70 παιδιών, βάσει του σπέρματος που έδινε σε Τράπεζα Σπέρματος της Βιρτζίνια στα φοιτητικά του χρόνια.
 
Ο Seisler είχε καταφύγει σε αυτή τη λύση όντας ακόμη φοιτητής, για να μπορεί να πληρώνει τις νομικές του σπουδές, λαμβάνοντας περίπου 150 δολάρια για κάθε δωρεά.
 
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία εύρεσης της πορείας του δωρηθέντος σπέρματος (Donor Sibling Registry – υπηρεσία που προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες σπέρματος) το 2005, ο δικηγόρος ανακάλυψε σύνδεσμο με περίπου 70 παιδιά, ενώ ο πραγματικός αριθμός δεν αποκλείεται να υπερβαίνει τα 120. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη στον ίδιο, ο οποίος πλέον τηρεί βάση δεδομένων για να διαχειρίζεται τη λίστα με τους απογόνους του,και οργή στην σύζυγό του, που αγνοούσε το γεγονός.

Πέρα από την παραδοξότητά της, η ιστορία φέρνει στην επιφάνεια και το ασαφές έως στρεβλό νομοθετικό καθεστώς που καλύπτει ζητήματα αναπαραγωγικής ιατρικής. Όταν ο τότε φοιτητής έκανε τις δωρεές, δεν υπήρχαν ποσοτικοί περιορισμοί στον αριθμό των επισκέψεων-δωρεών ούτε προϋπόθεση δωρεάς του χρήστη προς μόνον μία Τράπεζα. Επομένως το ίδιο άτομο μπορούσε να δωρίσει αναπαραγωγικό υλικό όσες φορές ήθελε, δημιουργώντας γενετικό σύνδεσμο με πολλούς απογόνους που δεν γνώριζε, και αυξάνοντας τον αριθμό των ετεροθαλών αδελφών και τον κίνδυνο αιμομιξίας στον ίδιο πληθυσμό, με ότι νομικές και βιολογικές-γενετικές συνέπειες έχει αυτό.

Τα τελευταία χρόνια το ρυθμιστικό πλαίσιο στις διάφορες πολιτείες έχει βελτιωθεί αρκετά, ο δωρητής συμπληρώνει φόρμα -που ισοδυναμεί με δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση- ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει υπηρεσία άλλης Τράπεζας Σπέρματος και κάνει κατά μέγιστο όριο 20-30 δωρεές σε πληθυσμό 800.000 ατόμων. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ωστόσο, εξακολουθεί το νομικό κενό, καθώς δεν υπάρχει νόμος αλλά μόνον μη δεσμευτικές οδηγίες του Υπουργείου για το ανώτατο αριθμητικό όριο των δωρεών. Ειδικοί σε νομικούς κύκλους και στελέχη των διαφόρων υπηρεσιών δωρεάς γενετικού υλικού καλούν επίμονα την κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους με το ζήτημα και να συγκεκριμενοποιήσει το ισχύον ρευστό καθεστώς.

Μέχρι τότε μόνο με ψυχαγωγική διάθεση μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος αντίστοιχα συμβάντα, όπως θα κάνει και ο ίδιος ο Seisler που θα αφηγηθεί την αξιοπερίεργη ιστορία του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σόου αυτή την εβδομάδα. 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin