Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Συνελήφθη 28χρονος σμηνίτης που μετέφραζε παράνομα υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών

 
 
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 28χρονος, σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβαίνουν σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες που συνιστούν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, μετέφραζαν στην ελληνική γλώσσα υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της καταγγέλλουσας εταιρείας. Εν συνεχεία διέθεταν τους υπότιτλους αυτούς, μέσω της ιστοσελίδας τους στο κοινό, έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να τους κατεβάζει, να τους αποθηκεύει στον προσωπικό του υπολογιστή και να προβαίνει στην ενσωμάτωσή τους στην ταινία ή τηλεοπτική σειρά, προέτρεπαν και τρίτα άτομα στις παράνομες αυτές ενέργειες. Από την έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 28χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε ψηφιακή διερεύνηση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος έχει τα δικαιώματα διαχείρισης στην ιστοσελίδα, ενώ κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, η οικονομική ζημία των δικαιούχων εταιρειών από την παράνομη δραστηριότητα του 28χρονου εκτιμάται στα 500.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin