Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon KLOUT: ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ


Πολιτικοί ηγέτες και ποπ σταρ συνυπάρχουν στην κατηγορία «celebrity», ενός από τα αναπτυσσόμενα εργαλεία μέτρησης της διαδικτυακής επιρροής που έχουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Το Klout συνυπολογίζει 35 διαφορετικές παραμέτρους στο Twitter και το Facebook και αποδίδει σε κάθε χρήστη ένα συνολικό σκορ (1-100). Μετράει επίσης τις επιδόσεις του σε τρεις κατηγορίες: το πραγματικό μέγεθος του κοινού του, την πιθανότητα διεύρυνσής του και το βαθμό επιρροής του σε αυτό. Κατατάσσει, επίσης, τους χρήστες σε διαφορετικά στιλ, ανάλογα με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στον Κοινωνικό Ιστό.
Βάσει αυτής της αξιολόγησης, ακόμη και κάποιος με ένα κοινό λίγων εκατοντάδων ατόμων μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από κάποιον που μετράει πολλές χιλιάδες followers. Η βασική στατιστική του Klout είναι δωρεάν, διαθέσιμη σε όλους, ακόμη και για λογαριασμούς τρίτων. Επί πληρωμή παρέχει επαγγελματικές συμβουλές σε όσους θέλουν ειδικές αναλύσεις και συστάσεις όσον αφορά το με ποιους χρήστες πρέπει να τα έχουν καλά αν θέλουν να φροντίσουν το διαδικτυακό προφίλ τους.
Προτού συλλογιστείτε τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον τρόπο που οι εταιρείες αναλύουν κάθε διασύνδεση και ανάρτησή μας, δείτε αν μπορείτε να ταιριάξετε τον εαυτό σας και τους άλλους στα παρακάτω κουτάκια.
Νέοι όροι
luser
Συνδυασμός των όρων «loser» και «user». Ετσι χαρακτηρίζουν προγραμματιστές και χάκερ τους χρήστες του Ιντερνετ που θεωρούν απελπιστικά βλάκες ή άσχετους με τους υπολογιστές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin