Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Σε ελεύθερη πτώση η αγορά πληροφορικής


Για ακόμη δύο αρνητικές χρονιές στον κλάδο της πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα κάνει λόγο το European Information Technology Observatory (EITO), διαβλέποντας ότι η συνολική αξία της αγοράς φέτος θα μειωθεί κατά 5,3% σε σχέση με το 2010, διαμορφούμενη στα 7,954 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΙΤΟ, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (www.sepe.gr), το 2011, αν και η μείωση είναι μικρότερη σε σχέση με εκείνη μεταξύ 2010 και 2009 (-9,8%) όμως, δείχνει ότι μετά το... pick του 2008 και τον τζίρο των 10 δισ. ευρώ, η εγχώρια αγορά δεν παρουσιάζει πια ισχυρές αντιστάσεις. Το EITO για το 2012 εκτιμά ότι η μείωση θα είναι της τάξεως του 0,5%, στα 7,916 δισ. ευρώ. 

Οι μόνοι τομείς που αναμένεται να έχουν εφέτος θετικό πρόσημο είναι αυτοί του λογισμικού (+1,9%) και του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών (+0,6%). Αντίθετα, ο τομέας του εξοπλισμού (hardware) θα παρουσιάσει τον υψηλότερο ρυθμό μείωσης (-19,2%) συνεχίζοντας την αρνητική «παράδοση» των τελευταίων ετών. 

Στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών που παρουσίασαν μείωση 9,3% πέρυσι, η εκτίμηση για εφέτος είναι ότι θα κινηθούν και πάλι αρνητικά, στο -4,7%.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin