Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Επίθεση χάκερ κατά της Sega

 
Μετά τη Sony και τη Nintendo, ήρθε η σειρά μιας άλλης ιαπωνικής εταιρίας βιντεοπαιγνιδιών, της Sega, να δεχτεί κυβερνο-επίθεση από χάκερ, με συνέπεια, όπως παραδέχτηκε η ίδια, δεδομένα περίπου 1,3 εκατ. πελατών της να κλαπούν από τη βάση δεδομένων της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης και άλλα στοιχεία των χρηστών του online δικτύου Sega Pass παραβιάστηκαν, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, αν και πρόσθεσε ότι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών παρέμειναν στο απυρόβλητο, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Το δίκτυο Sega Pass τέθηκε εκτός λειτουργίας προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειάς του, όπως ανέφερε η Sega, η οποία απολογήθηκε στους πελάτες της για το πρόβλημα. Είναι άγνωστο ακόμα πότε το δίκτυο θα λειτουργήσει ξανά.

Η παραβίαση εντοπίστηκε την Πέμπτη από τη θυγατρική της Sega στην Ευρώπη και έγινε τώρα γνωστή. Περιέργως, η ομάδα χάκερ Lulz Security, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές από τις πρόσφατες μεγάλες κυβερνο-επιθέσεις, αλλά όχι για την τελευταία, προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει τη Sega να ανακαλύψει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin