Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon H Microsoft ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του Office 365


Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα την παγκόσμια διάθεση του Office 365, της online σουίτας εφαρμογών της. Έτσι η εταιρεία μπήκε για τα καλά στη μάχη του cloud, σε έναν τομέα όπου βασικός ανταγωνιστής της είναι η Google, με το Google Apps. Το βασικό θετικό στοιχείο του Office 365 είναι ο πλούτος των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνει. Το αρνητικό, ότι δεν διαθέτει ακόμη δωρεάν πακέτο – αλλά ακόμη και όταν αυτό εμφανιστεί, θα έρθει με σημαντικούς περιορισμούς.


Στοχεύοντας κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, το Office 365 περιλαμβάνει όχι μόνο την οnline σουίτα γραφείου του Office Web Apps (με Word, Excel, PowerPoint και OneNote), αλλά και τις εφαρμογές SharePoint Online, Exchange Online και την πλατφόρμα διασκέψεων Lync Online.

Επίσης, απαντώντας έμμεσα σε μία από τις κατηγορίες της Google, η Microsoft τονίζει πως το Office 365 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικές συσκευές όπως Mac, iPhone, Windows Phone 7, Android και Blackberry.


Από την άλλη, τα οικονομικά πακέτα στα οποία διατίθεται, που ξεκινούν από τα €5.25 για κάθε χρήστη ανά μήνα και φτάνουν τα €25.50, καθιστούν την υπηρεσία μάλλον απαγορευτική στο ευρύ κοινό. Ακόμη και το δωρεάν πακέτο που αναμένεται να διατεθεί σύντομα, θα απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και θα περιλαμβάνει αρκετούς περιορισμούς στις διαθέσιμες υπηρεσίες. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, η Google μάλλον μπορεί να κοιμάται ήσυχη…

Κατά τα άλλα, η Microsoft ανέφερε πως κατά τη δοκιμαστική περίοδο του Office 365, στην οποία συμμετείχαν 200.000 επιχειρήσεις, υπήρξαν αναφορές για μειώσεις εξόδων σε IT τμήματα έως και 50%, και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Office 365 διατίθεται από σήμερα σε 40 χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής της υπηρεσίας για 30 ημέρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin