Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τέλος η κάνναβη στα coffee shop για τους τουρίστες!


Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα "κόφι σοπ" και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.
Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά, γεγονός που έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα πολλά καταστήματα που διαθέτουν κάνναβη, ιδίως στο Άμστερνταμ. 


Η κυβέρνηση συνασπισμού, με την υποστήριξε του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, ανακοίνωσε το σχέδιό της να περιορίσει το "ναρκοτουρισμό" στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός της για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
"Για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα που συνδέεται με τα κόφι σοπ και το εμπόριο ναρκωτικών, η πολιτική των ανοιχτών θυρών των κόφι σοπ θα τερματιστεί" ανέφεραν οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης σε επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.
Με τη νέα νομοθεσία, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι της χώρας θα επιτρέπεται να γίνονται μέλη των κόφι σοφ. Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να έχει μέχρι και 1500 μέλη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα το 2012. Ορισμένες μεθοριακές πόλεις πάντως, όπως το Μάαστριχτ και το Τερνόιζεν, έχουν ήδη απαγορεύσει την πώληση μαριχουάνας στους ξένους.
Στο Άμστερνταμ, που διαθέτει περίπου 220 κόφι σοπ, έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν ορισμένα. Τοπικοί αξιωματούχοι ωστόσο εκφράζουν το φόβο ότι με το μέτρο αυτό το εμπόριο μαλακών ναρκωτικών θα περάσει στα χέρια του υπόκοσμου. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin