Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το νέα αεροπλάνο της Boeing, το 747-8 Διηπειρωτικό παρουσιάζεται στο ευρωπαϊκό κοινό

 

Το επιβατικό αεροπλάνο Boeing 747-8 "Διηπειρωτικό", δηλαδή η πιό σύγχρονη εκδοχή του "μυθικού" 747 με τους δύο ορόφους, προσγειώθηκε πρώτη φορά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, πολύ κοντά στο Παρίσι, που απο την Δευτέρα θα δέχεται μόνον τους επαγγελματίες του κλάδου--στο πλαίσιο του ετήσιου 'Σαλονιού της αεροναυπηγικής'.

Για το ευρύ κοινό, το 'Σαλόνι αεροναυπηγικής' θα ανοίξει τις πόρτες του την πρώτη Ιουλίου.

Η προσγείωση του γιγάντιου αεροσκάφους έγινε γύρω στις 09.30 τοπική ώρα(10.30 ώρα Κύπρου), την ώρα που υπήρχε πυκνή νέφωση και έπνεαν μάλλον δυνατοί άνεμοι στο "Μπουρζέ".

Το αεροπλάνο, που παρουσιάστηκε στο κοινό πρώτη φορά φέτος τον Φεβρουάριο, έχει μήκος 76,4 μέτρα και έχει 467 καθίσματα επιβατών. Ο κατασκευαστής του υποστηρίζει ότι "καίει" λιγότερη κηροζίνη, επειδή "η άτρακτός του είναι ελαφρότερη αυτής των σημερινών αεροσκαφών".

--Διέρρευσε, ήδη, ότι μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, φέτος, το νέο αεροπλάνο θα πουληθεί σε έναν αγοραστή 'VIP' τα στοιχεία του οποίου, όμως, προς το παρόν δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Στις αρχές του 2012, ο πρώτος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας, που θα αγοράσει το νέο αεροπλάνο της "Boeing", είναι η "Lufthansa".

Την Τρίτη 21η Ιουνίου τo επιβατικό Boeing 747-8 θα απογειωθεί απ το αεροδρόμιο του Μπουρζέ. Ομως, στο παρισινό αεροδρόμιο θα παραμείνει περισσότερες ημέρες το αντίστοιχο "κάργκο"--φορτηγό αεροπλάνο.

Την 21η Ιουνίου, όμως, νωρίς το βράδυ, η "Boeing" θα παρουσιάσει στο κοινό του Σαλονιού Αεροναυπηγικης και το επιβατικό της αεροπλάνο "Dreamliner 787", που έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 50% από καινοτόμα σύνθετα υλικά και θα παραμείνει στο Μπουρζέ έως και τις 30 Ιουνίου.Ο πρώτος διεθνής αερομεταφορέας που θα το αποκτήσει, προσεχώς, είναι η ιαπωνική ANA.

Υπενθυμίζεται ότι η ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αεροναυπηγική κοινοπραξία "Airbus" προωθεί αυτόν τον καιρό στις αγορές του πλανήτη το γιγάντιο 'Α380', με 555 καθίσματα επιβατών.

Το αεροπλάνο αυτό, έκανε φέτος την άνοιξη μία προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin