Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ρεκόρ δωρεάς ωαρίων!



 
Μια δότρια ωαρίων από τη Μελβούρνη ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ έχει φτάσει ήδη στο επιτρεπόμενο όριο δωρεάς ωαρίων, καθώς η αυστραλιανή νομοθεσία θέτει πλαφόν με σκοπό την πρόληψη της αιμομιξίας μεταξύ των παιδιών από τους δότες.


Η Φέιθ Χάουθ, 41 χρόνων, υπάλληλος γραφείου από την Αλτόνα, αφού χάρισε τη ζωή σε 19 μωρά στην Αυστραλία, τώρα είναι έτοιμη να ταξιδέψει ακόμα και στο εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσει ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Ο πρωτοπόρος καθηγητής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF) Γκαμπ Κόβακς της Αυστραλίας ζήτησε να αρθεί το εθνικό ανώτατο όριο που επιτρέπει τη δωρεάν μόνο δέκα ωαρίων λέγοντας πως «οι πιθανότητες αιμομιξίας είναι απειροελάχιστες».

Η Φέιθ Χάουθ πιστεύεται ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που γεννήθηκαν μέσω δωρεάς ωαρίων, ένα «χόμπι» που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, κάνοντας την πρώτη της ανώνυμη δωρεά.

Αφού έφτασε το επιτρεπόμενο όριο για τη δωρεά ωαρίων στην Αυστραλία, κατευθύνθηκε στην Ινδία όπου βοήθησε ένα ζευγάρι στη Βομβάη, ενώ η ίδια είπε πως πολλά ζευγάρια ακόμα σκεφτόντουσαν να ζητήσουν τη βοήθειά της.

«Έχω κρατήσει στα χέρια μου πολλές φορές ένα νεογέννητο και ποτέ δεν έχω σκεφτεί ότι αυτό είναι το δικό μου μωρό» είπε η Φέιθ Χάουθ, προσθέτοντας: «Περιέργως, δεν μου ξυπνάει το μητρικό ένστικτο.»

Ο καθηγητής Γκαμπ Κόβακς δήλωσε ότι ο φόβος του «ανυποψίαστου γάμου μεταξύ ετεροθαλών αδερφών» και ο αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης των γενετικών ασθενειών «δεν είναι ανησυχητικός».

«Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορείς να έχεις εύκολα ακόμα και 150 απογόνους από τον ίδιο δότη χωρίς κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο» πρόσθεσε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin