Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Λευκός Οίκος προς Ευρωπαίους: Στηρίξτε την Ελλάδα

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ 

Νέα παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα υπέρ της Αθήνας στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ο Λευκός Οίκος φοβάται ένα ντόμινο στην ευρωζώνη από πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας που θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) είχαν την Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική διάσκεψη σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο αμερικανός υπουργός Τίμοθι Γκάιτνερ υπενθύμισε την θέση Ομπάμα, όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση χρέους να υποσκάψει τη διεθνή ανάπτυξη.

«Ενα ανεξέλεγκτο σπιράλ και µια στάση πληρωµών σε χώρα – µέλος της ευρωζώνης θα ήταν καταστροφική για την διεθνή οικονοµία», είχε διαμηνύσει ο αµερικανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον µε τη γερµανίδα καγκελάριο στις αρχές Ιουνίου, δεσµευόµενος ότι η χώρα του θα συνδράµει στην αντιµετώπιση των οικονοµικών προβληµάτων της Ελλάδας.

Προέτρεψε µάλιστα την καγκελάριο να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάσωση της χώρας µας.

Στην G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin