Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από αμερικανικούς πυραύλους

 

Από δυο επιθέσεις αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έγιναν τη Δευτέρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα σε μια περιοχή του Πακιστάν όπου κατοικούν φυλές, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. 
 
Και οι δύο επιδρομές έγιναν στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, όπου πακιστανικές δυνάμεις μάχονται τους Ταλιμπάν και τους μαχητές της Αλ-Κάιντα. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, δήλωσε ότι ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο
αεροσκάφος έριξε τέσσερις πυραύλους σε ένα φορτηγό στη κοιλάδα Σουάλ της περιοχής αυτής.

«Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς στην επίθεση και οι ντόπιοι ανέσυραν οκτώ πτώματα από αυτό», δήλωσε ο αξιωματούχος. Πληροφορίες από την απομακρυσμένη περιοχή ανέφεραν ότι τρεις «ξένοι» και πέντε ντόπιοι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο όρος «ένος» χρησιμοποιείται από τις αρχές της χώρας για να περιγραφούν μαχητές αραβικής η κεντρασιατικής καταγωγής που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Λίγες ώρες αργότερα, μια άλλη πυραυλική επίθεση έγινε σε ένα σπίτι στην περιοχή Μάντο. «Ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους στο κτίριο. Λάβαμε πληροφορίες ότι μέχρι στιγμής 13 άτομα έχει επιβεβαιωθεί πως σκοτώθηκαν στην δεύτερη επίθεση», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin