Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Ας δώσουµε ελπίδα στους Ελληνες»

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε φωτογραφία αρχείου. Ο πρόεδρος του  Eurogroup σε συνέντευξή του υπερασπίστηκε µε σθένος τις προσπάθειες  της Ελλάδας
Υπέρ της αναστολής της υποχρέωση ς της Ελλάδαςνα συγχρηµατοδοτείτα προγράµµατα της Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατη συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργόςτου Λουξεµβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή τουπου δηµοσιεύθηκε το Σάββατο στη βελγική εφηµερίδα «La LibreBelgique»,µε τον τίτλο: «Η Ευρώπηπρέπει ναξαναδώσει ελπίδα στους Ελληνες».

«Οι Ελληνες έχουν την αίσθηση πως καταβάλλουν όλες τις δυνατές προσπάθειες χωρίς τίποτανα αλλάζει», τόνισε ο Γιούνκερ. «Πρέπει να συµπληρώσουµε το µήνυµα της λιτότητας,που είναιζωτικής σηµασίας για την οικονοµική επιβίωση της χώρας, µε ένα µήνυµα ελπίδας. Και η αρχή που θα δώσει αυτό το µήνυµα πρέπει να είναι η Ε.Ε.». Ο πρόεδρος τουEurogroup δηλώνει πως δεν καταλαβαίνει– «ίσως είµαι αφελής»,λέει χαρακτηριστικά – «αυτή την ευρωπαϊκή διαστροφή που θέλει, όταν πρόκειται να κατανεµηθούν σηµαντικά ποσά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιφερειακής µας πολιτικής και της πολιτικής υπέρ της συνοχής, ναεπιµένουµε ακόµα ότι είναι υποχρεωτική ησυγχρηµατοδότηση αυτών των προγραµµάτων. Θα ήταν ενδεδειγµένονα αλλάξουµε τους κανόνες µας.

Θα ήτανµια φιάληοξυγόνου για την Ελλάδα, η οποία θα µπορούσε να στηριχτεί σε αυτή την πολιτική προκειµένου να αναπτύξει τις υποδοµές της και να αυξήσειτις δυνατότητές της για ανάπτυξη. Η Ευρώπη εµφανίζεται σαν ένας πατέρας που δέρνει τα άτακτα παιδιά του, που εισβάλλει στην ελληνική πραγµατικότηταχωρίς να λαµβάνει υπόψη όλη την ελληνική πραγµατικότητα.

Θα ήθελα λοιπόννα αρθρώσουµε παράλληλα, ως Ε.Ε., έναν πολιτικοοικονοµικό λόγο ο οποίος να ξαναδώσει ελπίδα στους Ελληνες». Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει κολοσσιαία την προσπάθεια της Ελλάδας να βάλει σε τάξη τα οικονοµικά της και επισηµαίνει πως, παρά την ιδιαίτερα διαδεδοµένη στην κοινή γνώµη εντύπωση πως οι χώρες της ευρωζώνης ξοδεύουν τα λεφτά των φορολογουµένων γιανα ενισχύσουν την Ελλάδα, ηαλήθεια είναιεντελώς διαφορετική και προς το παρόν τακράτη της ευρωζώνης ει σπράττουν τους τόκους που έρχονται από την Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρµόσει σηµαντικά µέτρα εξυγίανσης», σηµειώνει.

«Η Ελλάδα έχει µειώσει το έλλειµµά της σε µια τάξη µεγέθους µεταξύ 5% και 7% του ΑΕΠ. Συµφωνεί σήµερα να κάνει επιπλέον δηµοσιονοµικές περικοπές της τάξηςτου 3% του ΑΕΠτους τελευταίουςέξι µήνες του τρέχοντος έτους… Λέω συχνά στους Γερµανούς πως κάτι τέτοιο θα σήµαινε για εκείνους µείωση 125 δισ. ευρώ µέσα σε έξι µήνες. Ακόµα και η Γερµανία, η οποία διεκδικεί για τον εαυτό της αρετές που άλλοι δεν έχουν (κάτι που δεν ισχύει), δεν θα µπορούσε να πραγµατοποιήσει αυτή την προσπάθεια». «ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ». Για τον Γιούνκερ, το να πει κάποιος πως η Ελλάδα απέτυχε στις υποχρεώσεις της, «είναι µιαατελής περιγραφή. Η Ελλάδα κάνει µεγάληπροσπάθεια και χρωστάµε στην αλήθεια να πούµε πως οι Ελληνες υποφέρουν. Αν καταφέρουµε να συµφωνήσουµε σε ένα νέο πρόγραµµα βοήθειας, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, θα µπορέσουµε να αναπτύξουµε µια συνολική λύση η οποία θα επέτρεπε στην Ελλάδα, πιθανώς µε καθυστέρηση σε σύγκριση µε αυτόπου είχε προβλεφθεί, να επιστρέψει στον σωστό δρόµο».

«Η Ελλάδα κάνει µεγάλη προσπάθεια και χρωστάµε στην αλήθεια να πούµε πως οι Ελληνες υποφέρουν»
Παρά την ιδιαίτερα διαδεδοµένη εντύπωση πως οι χώρες της ευρωζώνης ξοδεύουν λεφτά των φορολογουµένων για να ενισχύσουν την Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως προς το παρόν εισπράττουν τους τόκους


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin