Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Φθηνότερα από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, που επιβάρυναν έως σήμερα την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα.


Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, έχει ήδη στείλει σχετική εγκύκλιο για το θέμα προς τις ακτοπλοϊκές ενώσεις και το ναυτικό επιμελητήριο.
Ήδη οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines και HELLENIC SEAWAYS ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από σήμερα σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια.
Σημειώνεται ότι τις νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές, προχωρήσουν μετέπειτα σε αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο.

Πρόσφατα οι δύο ακτοπλοϊκές ενώσεις, Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, είχαν προχωρήσει για το θέμα της μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, σε «Συμφωνία Κυρίων» με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία των μελών στην ακτοπλοϊκή αγορά, Απόστολος Βεντούρης, αναφερόμενος τότε στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, το είχε χαρακτηρίσει πολύ θετικό και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχοταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.
Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin