Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συνεδριάζει το ΔΝΤ για τον γενικό διευθυντή

Συνέρχεται σήμερα το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στην Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον μεξικανό Αγκουστίν Κάρστενς.


Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η συνεδρίαση του συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 ώρα Ουάσινγκτον (17.00 ώρα Ελλάδος).

Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι το αργότερον την Πέμπτη τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν , με συναίνεση, και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ψηφοφορία.
Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ κέρδισε χθες τη σημαντική για τη διαδικασία επιλογής υποστήριξη της Κίνας, γεγονός που φέρνει στα δέκα τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης που τάσσονται υπέρ της ανάδειξής της σε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, υπολογίζοντας τους επτά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έναν Αιγύπτιο και έναν Τογκολέζο.
Απέναντί της, ο Αγκουστίν Κάρστενς υπολογίζει στην υποστήριξη του μεξικανού συμπατριώτη του και των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Αυστραλίας και του Καναδά, ενώ ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα τον υποστηρίξει επίσης.
Οι δύο χώρες που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό μελών στο συμβούλιο της διοίκησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία, δεν έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς κάποιον από τους δύο υποψηφίους.
Όμως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ άφησε να εννοηθεί χθες ότι η επιλογή είναι πιθανόν να γίνει ήδη από σήμερα υπέρ της Κριστίν Λαγκάρντ. "Είμαι βέβαιος ότι βλέπουμε να αναδεικνύεται κάποιος που διαθέτει ισχυρή υποστήριξη", είπε.
Μέχρι σήμερα, η επιλογή του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνίσταται στην ανάδειξη ενός ευρωπαίου υποψηφίου και στην υποστήριξη του από τις ΗΠΑ. Από το 1946, οι Ευρωπαίοι διατηρούν παραδοσιακά τη θέση της γενικής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι ΗΠΑ την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin