Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Και το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος!

 
 
 
Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ότι έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πρόκειται για τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτείται τις πρωθυπουργία και θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο όρός που έχει θέσει,  είναι ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί μόνο με την επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και "θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα". Δεν θα είναι δηλαδή κυβέρνηση μερικών  μηνών, αλλά θα αναλάβει με μακροπρόθεσμους στόχους.


Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος
Ο Λουκάς Παπαδήμος,  γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1947 στην Αθήνα. Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από το 2006 είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο Λουκάς Παπαδήμος σπούδασε φυσική στο ΜΙΤ, παίρνοντας το πτυχίο του το 1970. Το 1972 τελείωσε το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτρολογία-μηχανολογία και το 1977 πήρε το διδακτορικό του στα οικονομικά.
Ξεκίνησε ως βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ως Ανώτερος Οικονομολόγος στην Federal Reserve Bank της Βοστώνης το 1980. Ήρθε στην Τράπεζα της Ελλάδος το 1985, έγινε αντιπρόεδρος το 1993 και Διοικητής το 1994. Θεωρείται ότι βοήθησε σημαντικά στην πορεία της Ελλάδος προς την ΟΝΕ, καταπολεμώντας τον πληθωρισμό, αξιοποιώντας την αυτονομία που κέρδισε σιγά σιγά η Τράπεζα της Ελλάδος από την κυβέρνηση. Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Από το 2002 εως το 2010 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Το 2006 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2010 είναι άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin