Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η άρση της μονιμόνητας και πάλι στο προσκήνιο

 

Εισήγηση για λουκέτα με διαδικασίες-εξπρές σε 40 Οργανισμούς του Δημοσίου προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Στο τραπέζι ρίχνει και την άρση της μονιμότητας, που διαβλέπει να διατηρείται μόνο σε ορισμένες κατηγορίες, όπως στρατιωτικοί και αστυνομικοί 
 
Τη "μερική" άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση το Σάββατο.
Ο κ. Πάγκαλος έριξε στο "τραπέζι" της συζήτησης για τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος τον περιορισμό της "μονιμότητας" στη συνταγματική έννοια του όρου, δηλαδή μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί το κλείσιμο 40 οργανισμών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα του Δημοσίου, τα οποία δεν απέστειλαν στην κυβέρνηση τα οικονομικά τους στοιχεία μέχρι τις 17 Ιουνίου όπως τους είχε ζητηθεί. 

Η "μερική" άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο πιθανολογείται ότι θα αποτελέσει μία από τις προτάσεις που θα κατατεθούν από την κυβέρνηση για τη συνταγματική αναθεώρηση του 2014 και δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί ως ένα από τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Εάν θεσμοθετηθεί η πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με συνταγματική αναθεώρηση, τότε θα αρθεί η μονιμότητα για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή για χιλιάδες εργαζομένους του "στενού" δημόσιου τομέα που απασχολούνται σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin