Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ζητούν από αθλητές ΑΜΕΑ να πληρώσουν από την τσέπη τους!


1Amea_1
Ε, όχι αυτό πάει πολύ. Στις 3 Ιουλίου ξεκινάει στο Βερολίνο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης για τα ΑΜΕΑ. Δεκαπέντε ΄Ελληνες αθλητές έχουν πιάσει με πόνο και κόπο το όριο και ενώ ετοίμαζαν τις βαλίτσες για να ταξιδέψουν στη γερμανική πρωτεύουσα ο κύριος Γιώργος Φουντουλάκης τους σταμάτησε.



Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ζήτησε από τα παιδιά μας να καταβάλουν 1.250 ευρώ το καθένα για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση λέγοντάς τους ότι κάποια στιγμή θα τα πάρουν πίσω. Το πότε δεν τους το είπε φυσικά. Δύσκολοι καιροί για υποσχέσεις βλέπετε.


Ο συγκεκριμένος κύριος τους έβαλε κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό καθώς τους ενημέρωσε για την κατάσταση μόλις την Παρασκευή 10 Ιουνίου λέγοντάς τους ότι η ομοσπονδία δεν έχει λεφτά και ότι εάν τα χρήματα δεν δοθούν μέχρι την Τρίτη 14 του μήνα η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί.

Ντροπή και αίσχος. Οι συγκεκριμένοι αθλητές αγωνίζονται πρώτα με την ψυχή τους και τις περισσότερες φορές μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους.

Χρήματα βρέθηκαν για να πάει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με τους δεκάδες χορηγούς να δώσει φιλικά προετοιμασίας στην Αμερική και δεν βρίσκονται για μία επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τη λέξη ρατσισμό. Έλα όμως που με αυτά που βλέπω το μυαλό μου πάει πρώτα εκεί. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Οι κύριοι των Kομμάτων κάθε φορά που οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές ανεβαίνουν στο βάθρο ξέρουν να κολλάνε δίπλα τους και να καμαρώνουν σαν το γύφτικο σκερπάνι βγάζοντας φωτογραφίες με τους ήρωες της σύγχρονης εποχής.

Και για να τους ανταποδώσουν τη φιλοξενία σε στιγμές ευτυχίας τους ζητάνε να πληρώσουν τον αγώνα που κάνουν, για να δοξάσουν την πατρίδα μας χαρίζοντάς μας στιγμές εθνικής υπερηφάνειας. Κάτι που έχουν ξεχάσει προ πολλού να κάνουν αυτοί οι κύριοι.

Οι αθλητές μας οφείλουν όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με την πολιτεία να συμμορφωθούν και να σταματήσουν να κοπιάζουν για να δουν στα πρόσωπά μας ένα ακόμη απαγορευμένο χαμόγελο φορώντας το μετάλλιο στο στήθος. Τι κατάντια είναι αυτή; Το θέμα θα πάει στη βουλή.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το ζήτημα όμως είναι ότι η προθεσμία θα χαθεί και άλλη μία ευκαιρία να πανηγυρίσουμε στη χώρα της Μέρκελ θα εξαφανισθεί. Μήπως τελικά αυτό είναι το ζουμί;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin