Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Δήμαρχος Λονδίνου: «Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»


Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια «δεύτερη ελληνική διάσωση» και να αφήσει τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.

Ο κ. Τζόνσον κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος θα συμμετέχει στις συζητήσεις για την «ελληνική σωτηρία», να μην εμπλακεί στο νέο πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε πέρσι για ένα δεύτερο «bailout» της ελληνικής οικονομίας.

«Οσο το συντομότερο η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, τόσο το καλύτερο για όλες τις χώρες που βρίσκονται μέσα σε αυτή», τονίζει ο βρετανός δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «αν πριν από μερικά χρονια μας έλεγαν ότι μια χώρα θα αποχωρούσε από το ευρώ, θα μας φαινόταν παρανοϊκό, αλλά πλέον κάτι τέτοιο φαντάζει πιθανό. Η Ελλάδα θα πρέπει στο μελλον να διαμορφώσει μια νέα οικονομική ταυτότητα με βάση το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή».

Η Βρετανία, ως μη μέλος της ευρωζώνης, δεν συμμετείχε στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας της χώρας μας. «Η Βρετανία δεν θέλει να συμμετέχει στην οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν προτείνει μια λύση: η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία, ώστε να σβηστούν πολλά από τα χρέη της», καταλήγει ο κ. Τζόνσον.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin