Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Βρήκαν τυχαία νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ

Βρήκαν τυχαία νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ 
 
Απρόσμενα θετικά αποτελέσματα είχαν ερευνητές, όταν φάρμακο που δοκίμαζα για άτομα που πάσχουν από την ανθρώπινη μορφή της νόσου των τρελών αγελάδων (Creutzfeldt – JakobDisease, CJD), έδρασαν αναστέλλοντας την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δύο αντισώματα που μελετούσαν αναλυτικά για θεραπεία της CJD, φέρονται να εμφανίζουν θετική επίδραση σε άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ. «Ακόμη και εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια ακριβώς σύσταση, σίγουρα θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων», σχολιάζει η επιστημονική επιθεώρηση «Nature Communications» στο άρθρο που αφιερώνει στη νέα ανακάλυψη.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ειδικοί με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Κόλιντζ του University College του Λονδίνου (UCL), κάνοντας πειράματα σε ποντίκια, ανακάλυψαν ότι δύο συγκεκριμένα αντισώματα (τα ICSM 18 και 35) σταματούν τις καταστροφικές συνέπειες της πρωτεΐνης που ονομάζεται β-αμυλοειδές. Το υλικό αυτό συσσωρεύεται στον εγκέφαλο και εμποδίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η συνέπειες όπως απώλεια μνήμης, έκπτωση γνωσιακής λειτουργίας κ.ά. είναι τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες εξηγούν πως εάν τα νέα φάρμακα με αντισώματα αποδειχτούν ασφαλή κατά της CJD, τότε θα μπορούσαν να γίνουν μελέτες για την αξιοποίησή τους κατά της νόσου Αλτσχάιμερ. Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν το 2012 και εάν έχουν θετικά αποτελέσματα, θα ακολουθήσουν δοκιμές και σε ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin