Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ογκώδεις διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη παρά τη δυνατή βροχή


Μεγάλες σε όγκο και παλμό, παρά την καταρρακτώδη βροχή, ήταν οι δύο βασικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της 24ωρη πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των κυβερνητικών μέτρων και ζητώντας την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος .

Το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) δόθηκε στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ την ίδια ώρα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έδινε το δικό του ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστών, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορείες που κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.





Πρώτη χρονικά έφτασε στο χώρο του πρώην υπουργείου η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό, περικύκλωσαν το κτίριο, παραμένοντας στο σημείο για αρκετά λεπτά, πριν διαλυθούν ειρηνικά.

Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο και η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, στην οποία ενσωματώθηκε και το μπλοκ του κινήματος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Λευκού Πύργου, που έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στην κινητοποίηση. Την ώρα άφιξης της συγκεκριμένης πορείας, η βροχόπτωση δυνάμωσε, γεγονός που υποχρέωσε αρκετούς συμμετέχοντες να απομακρυνθούν από την περιοχή ή να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα.





Κάποιοι, πάντως, παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, παρά την έντονη βροχόπτωση που κατά διαστήματα μετέτρεψε την οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά στο πρώην υπουργείο, σε «ποτάμι», αναρτώντας, μάλιστα, πανό στην κεντρική πύλη του κτιρίου.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων κλειστοί έμειναν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, ενώ η καταιγίδα που ξέσπασε ενέτεινε τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.







 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin