Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Στα άκρα η κόντρα Καρατζαφέρη - Σαμαρά στη Βουλή

Στα άκρα η κόντρα Καρατζαφέρη - Σαμαρά στη Βουλή 
Πόλεµο µε χοντρές εκφράσεις προσωπικά κατά του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαµαρά άρχισε χθες από το βήµα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά της Ν.∆. στελέχη του κόµµατος µιλούν για επίθεση µε ψυχοπαθολογικά αίτια και αναφέρονται στον πληγωµένο εγωισµό του προέδρου του ΛΑΟΣ.


«Ο ΛΑΟΣ είναι το µόνο κόµµα που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαµαράς, ο οποίος χαρακτήρισε το κόµµα του κ. Καρατζαφέρη «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος µάλιστα εγκάλεσε την κυβέρνηση στο θέµα εφαρµογής της οικονοµικής πολιτικής του Μνηµονίου, λέγοντας «µήπως δεν είχε η κυβέρνηση και εφεδρικά εξαπτέρυγα να τη στηρίξουν, όπως έγινε πέρσι; Είχε, αλλά µε αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσµο, ούτε τα εξαπτέρυγα τολµούν να στηρίξουν πια το αδιέξοδο. Μέχρι στιγµής τουλάχιστον».

Κι ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ προσωπικά στον κ. Σαµαρά, τον οποίο αποκάλεσε εµµέσως πλην σαφώς «ασόβαρο», «προδότη», «ανόητο», «δειλό» και «ανεπάγγελτο», ο αρχηγός της Ν.∆. προτίµησε να ειρωνευτεί τις κινήσεις Καρατζαφέρη. «Μια συµβουλή κ. Παπανδρέου: να τον ακούτε τον σύµβουλό σας. ∆ικαίως διαµαρτύρεται, δεν του έχετε φερθεί καλά. Εγώ πιστεύω, πάντως, ότι σήµερα ενέκρινε τη νέα σας την κυβέρνηση. ∆εν έχει σηµασία αν θα την ψηφίσει ή όχι. Την ενέκρινε.

∆ώστε του σηµασία. ∆εν βλέπετε πόσο σας αγαπάει; Σας είπα να τον κάνετε υπουργό και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. ∆ικαίως διαµαρτύρεται», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.∆.

Σηµειώνεται πάντως ότι ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφιέρωσε τη µισή και πλέον οµιλία του στην επίθεση κατά της Ν.∆., ο Αντώνης Σαµαράς επέλεξε να εστιάσει κυρίως στην κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε ελάχιστα στον ένοικο της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Τη µεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Καρατζαφέρη στο πολιτικό παρελθόν του κ. Σαµαρά, τόσο την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης όσο και την περίοδο του υπουργείου Εξωτερικών. «Η ιστορία διαρκώς επαναλαµβάνεται» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «αλλά λογική ΠΟΛΑΝ δεν στέκει σε µια εποχή που δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια πράγµατα. Πρέπει να είµαστε όλοι σοβαροί. Αλλά όπως λέει και µια αραβική παροιµία άπαξ προδότης, πάντα προδότης». Στους ίδιους τόνους ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόµα: «Προτιµώ να είµαι εξαπτέρυγα της ανάγκης παρά χερουβείµ της ανοησίας», ότι «λείπει από κάποιους το θάρρος του διαλόγου» και ότι «κάποιοι ήταν ανεπάγγελτοι ακόµα και στις κρίσιµες ώρες για τα πολιτικά τους χρόνια». Οπως τόνιζε πάντως στέλεχος της Ν.∆., «η έκρηξη Καρατζαφέρη στη Βουλή, πέραν των ψυχοπαθολογικών αιτίων και του πληγωµένου εγωισµού, εξηγείται και από το γεγονός ότι τον έχουµε υποχρεώσει περίπου να ταυτίζεται µε το κυβερνών κόµµα µε ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον κόσµο που τον στήριξε. Και φυσικά δεν ξεχνάµε ποτέ τις έντονες αντιφάσεις του ΛΑΟΣ τη στιγµή που εµείς ως Ν.∆. είµαστε αµετακίνητοι στη θέση µας ότι αυτό το Μνηµόνιο δεν µας οδηγεί πουθενά».

Νέα ευρω-βέλη

Την ώρα που ο ΛΑΟΣ εξαπέλυε επίθεση στον Αντώνη Σαµαρά, συνεχιζόταν το ευρω-πρέσινγκ, ενόψει της επικείµενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος την ερχόµενη Πέµπτη στις Βρυξέλλες. Χθες άλλο ένα στέλεχος των Συντηρητικών, ο γερµανός ευρωβουλευτής Ελµαρ Μπροκ έκανε έκκληση στο αδελφό κόµµα της ν.∆. «να µην µπλοκάρει τη διάσωση», υπογράµµισε µε νόηµα ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα (ΕΛΚ) έχει συνοµιλίες µε τους έλληνες κοµµατικούς φίλους» και έδειξε τον δρόµο στη ν.∆. λέγοντας πως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έδειξαν «ότι είναι εφικτή µια πορεία εξόδου από την κρίση».

«Ο Τρελαντώνης», ένα βιβλίο µε άλλο νόηµα!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον Αντώνη Σαµαρά, όταν επιχείρησε έναν αµφίβολης ποιότητας«αστεϊσµό». «Εγώ τον αγαπώ τον κ. Σαµαρά, ήµασταν µαζί από την εποχή του Αβέρωφ καιθα του κάνωένα ωραίο δώρο: ένα µυθιστόρηµα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη ∆έλτα, τον “Τρελαντώνη”» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Το περιεχόµενο του βιβλίου όµως είναι εντελώς διαφορετικό: ο Αντώνης και τα τέσσερααδέλφια του φιλοξενούνται για τις διακοπές του καλοκαιριού στον Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους. Οι γονείς τού Αντώνη ζουν στην Αίγυπτο και εκείνο το καλοκαίρι δενµπόρεσαν ναταξιδέψουν. Ετσι, µε σκηνικό τα παλιά αρχοντικά καιτις ολόδροσεςαυλές τους, οΑντώνης σκαρφίζεται του κόσµου τις σκανταλιές, µπλέκει σ’ αυτές και τ’ αδέλφια του, επισύροντας στο τέλος τιµωρίααπό την αυστηρή θεία του. Αυτό όµως που κερδίζει τον θαυµασµό όλων είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρατου ήρωά µας, όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται αντρίκειακάθε του αταξία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin