Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκινά η Κύπρος την άντληση φυσικού αερίου και αρχίζει το ματς…

Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο “οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.


«Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα» τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.

Η Noble διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή – από τον Αύγουστο – η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin