Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι 50 πόλεις με το εντονότερο κυκλοφοριακό στην Ευρώπη

 

 Μια λίστα με της πιο… πηγμένες κυκλοφοριακά πόλεις της γηραιάς ηπείρου δημιούργησε η γνωστή εταιρία συστημάτων πλοήγησης TomTom. Η λίστα, στην οποία δεν περιλαμβάνεται καμία ελληνική πόλη (!), δημιουργήθηκε με τη χρήση 800 δισεκατομμυρίων μετρήσεων που στάλθηκαν ανώνυμα από τις συσκευές περισσότερων από 30 εκατομμυρίων χρηστών του λογισμικού.

Σύμφωνα με αυτές τις μετρήσεις, η πόλη με το εντονότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ευρώπη είναι οι Βρυξέλλες. Δεύτερη στη λίστα είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία και τρίτο το Λονδίνο, παρά τη μείωση κυκλοφοριακής συμφόρησης που σημείωσε το 2011, σε σχέση με το 2010.


Η χώρα που έχει την τιμητική της στη λίστα είναι η Μ. Βρετανία, με συνολικά 16 πόλεις μεταξύ των 50 και ακολουθεί η Γερμανία με έξι πόλεις. Αντίθετα, χώρες όπως η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Τσεχία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τόσο έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους τους, σύμφωνα με την έρευνα.


Με βάση την εμπειρία μας από ταξίδια στο εξωτερικό για δημοσιογραφικές παρουσιάσεις θα περιμέναμε να δούμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αρκετά ψηλά σε μια τέτοια λίστα… Φαίνεται όμως πως η TomTom δεν συμπεριέλαβε στοιχεία από τους χρήστες του λογισμικού της στους ελληνικούς δρόμους. Πιθανώς αυτό να οφείλεται σε χαμηλή ποσότητα δείγματος…

Ποια είναι η δική σας εμπειρία από πόλεις του εξωτερικού; Ποια πόλη πιστεύετε ότι είναι η πιο… κολασμένη για τους οδηγούς στην Ευρώπη;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin